آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در اجلاس تغییرات اقلیمی در مصر خطاب به رهبران جهان گفت که کمک به کشورهای آسیبپذیر برای کشورهای ثروتمند یک “ضروری اخلاقی” است.
در همین رابطه وزارت امور خارجه طالبان تاکید می کند که تغییرات اقلیمی مرزهای سیاسی نمی شناسد و کشورهایی که در ایجاد بحران های اقلیمی نقشی ندارند بیشترین آسیب را متحمل شده اند و نباید آنها را نادیده گرفت.
افغانستان تقریباً 0.1 درصد گازهای گلخانه ای جهان را منتشر می کند، اما بهای تغییرات منفی اقلیمی را می پردازد که عمدتاً توسط تولیدکنندگان بزرگ گازهای گلخانه ای در جهان ایجاد می شود. نتایج تغییرات اقلیمی از جمله زلزله، سیل ناگهانی و خشکسالی در افغانستان مردم را روز به روز به سمت گرسنگی و فقر سوق می دهد. سازمان اوچا دفتر ملل متحده برای هماهنگی در امور بشردوستانه می گوید که 97 درصد افغان ها ممکن است تا پایان زمستان امسال آنقدر فقیر باشند که بدون کمک نمی توانند زنده بمانند، که نشان دهنده افزایش 50 درصدی در دو سال گذشته است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، افغانستان ششمین کشور متاثر از تغییرات اقلیمی در جهان است. مهاجرت، بیکاری گسترده و تخریب زمین های زراعی نتایج تغییرات اقلیمی هستند. این مشکلات با درگیری های سیاسی اخیر تشدید شده و اقتصاد کشور را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
نتایج ویرانگر تغییرات آب و هوایی بر مشکلاتی که افغان ها با آن دست به گریبان هستند افزوده است. کمک های بین المللی برای زمستان امسال می تواند شرایط را برای افرادی که از قبل با فقر دست و پنجه نرم می کنند راحت کند.