افغانستان برای جلوگیری از سقوط ناگهانی امنیتی به کمک جهانی نیاز دارد!

انفجار بمب در روز جمعه باعث کشته شدن ۱۲ نمازگزار و زخمی شدن ۱۵ نفر در مسجدی در کابل شد و به آرامشی کوتاه مدت در تعطیلات عید پایان داد!

پیش از این نیز یک حمله تروریستی در نزدیکی یک مکتب دخترانه و انفجار سه بمب منجر به کشته شدن نزدیک به ۹۰ نفر و زخم برداشتن تعداد زیادی از دختران این مکتب شد!

هدف قرار دادن دختران مکتب در منطقه ای از پایتخت که اقلیت هزاره در آن زندگی می کنند، این نگرانی را ایجاد می کند که پس از عقب نشینی قریب الوقوع نیروهای آمریکایی، خشونت های جمعی و ضد زنان ممکن است دوباره زنده شود!

از زمانی که ایالات متحده قصد خود را برای ترک افغانستان اعلام کرده است، سازمان های امدادی و گروه های حقوق بشری نسبت به چنین حملاتی هشدار داده اند!افغانستان قرن ها درگیر رقابت قدرت بزرگ های بوده است و این سرنوشت ممکن است در آینده قابل پیش بینی ادامه یابد! 

انتظار می رود پس از خروج آمریکا، کشورهای دیگر چون هند و چین شانس خود را در شکل دادن به آینده افغانستان امتحان کنند!

درگیر شدن نهادهای بین المللی چون سازمان ملل، جلوگیری از ایجاد خلا امنیتی پس از خروج آمریکا که می تواند منجر به دخالت همسایگان و دیگران شود گزینه مناسبی است. 

حداقل برای محافظت از غیرنظامیان افغانستان به ویژه گروه های آسیب پذیر مانند زنان، اقلیت ها، پناهندگان و بیجاشدگان، حضور صلح جویانه سازمان ملل ضروری است!

برای کمک های لازم به نیازمندان باید به سازمان های امدادی دسترسی داده شده و از آنها حمایت  شود. تا زمان برقراری چنین شبکه امنیتی، حضور ایالات متحده یا ناتو برای جلوگیری از سقوط امنیت لازم است!

علاوه بر نگرانی های امنیتی، افغانستان با یک فروپاشی اقتصادی روبرو است. به گزارش سیگار سطح فقر در افغانستان از ۵۵ درصد به ۷۲ درصد رسیده است! این افزایش به دلیل بدتر شدن شرایط امنیتی و اقتصادی و همچنین چالش های بیماری ویروس کرونا است!

برای رفع این مشکلات، برنامه توسعه سازمان ملل سال گذشته برآورد کرد که دولت افغانستان برای جبران خسارات بودجه مربوط به کرونا، به ۶ میلیارد دالر کمک مالی بین المللی اضافی نیاز خواهد داشت!

اما با وجود نگرانی های امنیتی و نگرانی در مورد حاکمیت، بعید است مساعدت کنندگان و سرمایه گذاران این اهداف را برآورده کنند!

افغانستان به وضوح به کمک در سطح سیاسی، امنیتی و اقتصادی و همچنین کمک به میانجیگری درگیری های داخلی خود نیاز دارد.

شبکه امنیت اجتماعی افغانستان نابود شده است و سیستم حاکمیت اقتصادی آن به شدت نیاز به ترمیم دارد تا فساد را از بین ببرد و ساختارهای قوی پاسخگویی ایجاد کند!

جامعه بین المللی باید برای رفع این نیازها کمک کند و این مسئله نیاز به توافق بین کشورهای ذینفع و سازمانهای بین المللی و منطقه ای برای کار در سطوح مختلف دارد!
یورایشیا رویو
۲۰۲۱/۱۸/۵

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x