افغانستان و مشکل کم آبی

براساس گزارش موسسه دایلوگ ایرت، بیشتر خانواده های افغانستانی برای نوشیدن، پخت و پز و زراعت به چاه های آب که خود حفر کرده اند، متکی هستند.

براساس گزارش ماه اگست 2024 توسط اداره آمار ملی کشور، حدود 310 هزار حلقه چاه آب در سراسر کشور حفر شده است. اما شبکه داوطلبان محیط زیست تحقیقاتی را در این زمینه انجام داده اند که نشان از خشکسالی روزافزون را در افغانستان نشان می دهد. این گزارش عنوان می کند که در سال های گذشته تا عمق 200 متری چاه حفر بود اما اکنون در حال خشک شدن هستند و بسیاری از مردم که در آپارتمان ها زندگی می کنند، مجبور می شوند برای دسترسی به آب، چاه هایی به عمق 300 متر یا بیشتر حفر کنند.

موسسه دایلوگ ایرت عنوان می کند که وضعیت کم آبی نسبت به سالهای گذشته بدتر شده است. پیش بینی می شود که بحران کم آبی را در پیش رو داشته باشیم. دلیل آنکه آب های زیرزمینی در حال کاهش هستند.

محمد داود حمیدی کارشناس مسائل آب افغانستان که سالها نسبت به این مسئله تحقیقات داشته است، اظهار داشته که تغییرات آب و هوایی به شکل بی سابقه ای الگوهای آب و هوایی را مختل ساخته اند. افغانستان که تا پیش از این تحت تأثیر جنگ و بی ثباتی قرار گرفته بود، از سال 2021 تاکنون سه سال متوالی خشکسالی شدید را تجربه کرده است.

تامین آب افغانستان تا حد زیادی به ذوب برف های فصلی از کوه هایش بستگی دارد که به رودخانه های اصلی سرازیر می شوند. وی در ادامه می گوید: «با این حال، تغییرات در الگوهای بارش برف، دسترسی به آب های سطحی را تغییر می دهد که منجر به افزایش اتکا به منابع آب زیرزمینی، هم برای مصارف خانگی و هم برای آبیاری می شود. این منابع زیرزمینی سریع‌تر از آن‌که بتوان آن‌ها را دوباره پر کرد، تخلیه می‌شوند.»

با این وجود در میان این بحران‌های متعدد در افغانستان، این کشور تا حد زیادی از بحث‌های بین‌المللی آب‌وهوایی مستثنی شده و از بودجه‌هایی که می‌توانند کمک کننده در برابر شوک های اقلیمی باشند، محروم مانده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x