افغانستان: گرفتار میان تغییرات آب و هوایی و بی تفاوتی جهانی

همانطور که مطلع هستید جهان با بحران اقلیمی شدیدی مواجه است و کمتر کشوری متاثر از آن نسبت به افغانستان می باشد. در حال حاضر افغانستان در شاخص جهانی سازگاری نوتردام در رتبه هفتم کشورهای آسیب پذیر برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی قرار دارد. مردم این کشور در معرض سیل، خشکسالی، موج شدید سرما و گرما و ناامنی غذایی گرفتار شده است. برای کشوری که یازدهمین سهم سرانه کم را در انتشار کربن جهانی دارد، مقیاس عواقبی که با آن مواجه است یک بی عدالتی ناجوانمردانه است.

الجزیره در ادامه متذکر می شود که اگر کاری برای افغانستان انجام نشود، مشکلات موجود در این کشور با خشکسالی و سیلاب ویرانگر بدتر خواهد شد. بر اساس گزارش مرکز نظارت بر بی جاشدگان داخلی، افغانستان در سال 2023 با بیش از 700 هزار کودک در اثر آب و هوای نامناسب آواره شده اند. این درحالیست که ماه گذشته، سازمان جهانی غذا هشدار داد که تداوم الگوهای آب و هوای لا نینا تا زمستان 2024 احتمالاً منجر به بارش باران و برف کمتر در افغانستان می شود و برداشت محصول گندم را به خطر می اندازد و حتی بیشتر مردم را به سمت گرسنگی سوق می دهد.

خاطر نشان می شویم که تغییرات اقلیمی مرز نمی شناسد و جامعه بین المللی باید با آسیب پذیرترین کشورها همبستگی خود را نشان دهد. ما نمی توانیم به افغانستان پشت کنیم. هر روز غفلت و نادیده گرفتن، فاجعه آب و هوایی افغانستان را عمیق تر می کند.

بی میلی در میان دولت های عمدتا غربی برای تعامل با طالبان نباید به ضرر مردم افغانستان تمام شود. کارشناسان و سازمان های غیردولتی راهبردهای مشخصی را پیشنهاد کرده اند تا اطمینان حاصل شود که بودجه مسائل اقلیمی بدون مشروعیت بخشی به طالبان، از طریق مشارکت سازمان های غیردولتی بین المللی و ملی به مردم افغانستان می رسد. جامعه بین المللی باید به توصیه های این نهادها گوش داده و متعهد به یافتن راهبردهای سازنده و بلندمدت برای ارائه حمایت ها شوند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x