همانطور که مطلع هستید جهان با بحران اقلیمی شدیدی مواجه است و کمتر کشوری متاثر از آن نسبت به افغانستان می باشد. در حال حاضر افغانستان در شاخص جهانی سازگاری نوتردام در رتبه هفتم کشورهای آسیب پذیر برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی قرار دارد. مردم این کشور در معرض سیل، خشکسالی، موج شدید سرما و گرما و ناامنی غذایی گرفتار شده است. برای کشوری که یازدهمین سهم سرانه کم را در انتشار کربن جهانی دارد، مقیاس عواقبی که با آن مواجه است یک بی عدالتی ناجوانمردانه است.
الجزیره در ادامه متذکر می شود که اگر کاری برای افغانستان انجام نشود، مشکلات موجود در این کشور با خشکسالی و سیلاب ویرانگر بدتر خواهد شد. بر اساس گزارش مرکز نظارت بر بی جاشدگان داخلی، افغانستان در سال 2023 با بیش از 700 هزار کودک در اثر آب و هوای نامناسب آواره شده اند. این درحالیست که ماه گذشته، سازمان جهانی غذا هشدار داد که تداوم الگوهای آب و هوای لا نینا تا زمستان 2024 احتمالاً منجر به بارش باران و برف کمتر در افغانستان می شود و برداشت محصول گندم را به خطر می اندازد و حتی بیشتر مردم را به سمت گرسنگی سوق می دهد.
خاطر نشان می شویم که تغییرات اقلیمی مرز نمی شناسد و جامعه بین المللی باید با آسیب پذیرترین کشورها همبستگی خود را نشان دهد. ما نمی توانیم به افغانستان پشت کنیم. هر روز غفلت و نادیده گرفتن، فاجعه آب و هوایی افغانستان را عمیق تر می کند.
بی میلی در میان دولت های عمدتا غربی برای تعامل با طالبان نباید به ضرر مردم افغانستان تمام شود. کارشناسان و سازمان های غیردولتی راهبردهای مشخصی را پیشنهاد کرده اند تا اطمینان حاصل شود که بودجه مسائل اقلیمی بدون مشروعیت بخشی به طالبان، از طریق مشارکت سازمان های غیردولتی بین المللی و ملی به مردم افغانستان می رسد. جامعه بین المللی باید به توصیه های این نهادها گوش داده و متعهد به یافتن راهبردهای سازنده و بلندمدت برای ارائه حمایت ها شوند.