«امارت اسلامی» به‌عنوان یک حکومت پذیرفته شود

پیتر مایر، عضو کنگره ایالات متحده امریکا گفت واشینگتن باید بپذیرد که در افغانستان به‌ غیر از «امارت اسلامی»، حکومت دیگری وجود ندارد.

او در مصاحبه‌ با «طلوع ‌نیوز» که دیروز شنبه، پنجم نوامبر ۱۴ آبان ماه، منتشر شد، گفت: «یک مسئله به رسمیت شناختن دیپلماتیک است و مسئله دیگر اعتراف به این که امروز کجا قرار داریم؟ امارت اسلامی در افغانستان یک حکومت است و اکنون حکومت دیگری وجود ندارد. مهم است که طرف آمریکایی‌ این حقیقت را بپذیرد و همچنان به کار مشترک نیاز داریم.»

او از طالبان خواسته است که حقوق بشر را مراعات کنند و به دختران اجازه رفتن به مدرسه را بدهند: «من در مورد مسائل زنان و مدرسه‌ها صحبت کردم و جامعه جهانی باید تفاوت‌های فرهنگی را بداند. ما نمی‌توانیم ارزش‌های خود را تحمیل کنیم. برای امارت اسلامی مهم است که خواست شهروندان خود را به خاطر آینده بهتر در نظر بگیرد.»

او از جامعه جهانی و ایالات متحده آمریکا به دلیل تعامل نداشتن با حکومت طالبان انتقاد کرد و هشدار داد که این اقدام باعث از بین رفتن دستاوردها در افغانستان می‌شود: «انتقاد و نگرانی من از جامعه جهانی و به‌ویژه آمریکایی‌ها این است که تعاملشان با افغانستان خیلی کم است و این را نباید فراموش کرد که این لحظه، لحظه تغییر و لحظه فرصت‌ها است که نباید از دست برود، اگر ما به راه‌های گذشته قدم بگذاریم، دوباره در وضعیت بی‌اعتمادی قرار می‌گیریم.»

این عضو کنگره آمریکا هشدار داد اگر تعامل میان واشینگتن و طالبان صورت نگیرد، پیامدهای خطرناکی در پی خواهد داشت.

اما مقام‌های آمریکایی با طالبان دیدارهایی انجام داده‌اند.

بر‌اساس گزارش شبکه‌ خبری «سی‌ان‌ان» در ماه اکتبر سال جاری دیوید کوهن، معاون سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و توماس وست، نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان، با هیئت طالبان ازجمله عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات (اطلاعات) این گروه در دوحه قطر دیدار کرده‌اند.

طالبان پس از دو دهه جنگ با حکومت افغانستان و حامیان بین‌المللی آن، قدرت را از طریق زور به‌دست گرفتند. در دوران حاکمیت طالبان علاوه بر فقر فزاینده، گزارش‌های جدی در مورد نقض‌ حقوق بشر و حقوق زنان منتشر شده است.

افزون بر این‌، طالبان دختران بالاتر از کلاس ششم را از رفتن به مدرسه محروم و اعتراض زنان را سرکوب کردند. برخی از نیروهای طالبان نیز به کشتار غیرنظامیان و انتقام‌جویی از کارمندان دولت پیشین اقدام کردند.

شهروندان افغانستان در چندین تجمع اعتراضی از جامعه جهانی خواستند که حکومت طالبان را به رسمیت نشناسند.

نزدیک به ۱۵ ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان می‌گذرد، اما با وجود تلاش طالبان تاکنون هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته‌ است.

(ایندپندنت / ۷ نومبر ۲۰۲۲)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x