امارت اسلامی در یک سال گذشته چه دستاوردهایی داشته است؟

بیش از یک سال از حاکمیت امارت اسلامی می گذرد، اما در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، آبادانی و غیره پیشرفت کرده است که دولت قبل با وجود همه حامیان مالی بین المللی نتوانست در 20 سال گذشته انجام دهد. در اینجا ما دستاوردهای دولت، سطح و ارزش آنها را روشن می کنیم.

در سیاست خارجی: دولت انواع فشارهای بین المللی را بپذیرا بود، علاوه بر عدم واگذاری کرسی به سازمان ملل، سفرای منصوب شده توسط دولت قبلی همچنان به سفارتخانه های خود مراجعه کردند. اما درخواست هیچکس مبنی بر انتصاب دزدان، قاتلان مزدور و مفسدان را در حکومت خود به نام «توتالیسم» پذیرفته نشد. علاوه بر این، روند بازگرداندن پناهجویان خارج از کشور آغاز کرد و جهانیان را مجبور به شرکت در جلسات رسمی بین‌المللی کرد.

در بخش داخلی: امارت اسلامی توانست همه نهادها را فعال نگه دارد، از تلاش عوامل شرور در کشور جلوگیری کند، از تعداد حوادث جنایی بکاهد و از مصرف، کشت و قاچاق مواد مخدر جلوگیری کند. امارت اسلامی علاوه بر امتیازات مالی 500000 مقام سابق، ده ها هزار مقام و سرباز دیگر نیز استخدام کرد. خلأ نظامی را با سربازان خود پر کرده و علاوه بر آموزش مسلکی و جذب بیش از 100 هزار اردوی ملی، 100 هزار پولیس و ده ها هزار نیروی استخباراتی، افراد ماهر و متخصص دولت قبل را نیز به سرکار خود فرا خواند.

در بخش زراعت:   علاوه بر کانال قوشتیپه، میلیون‌ها درخت در سراسر کشور کاشته شد، از قاچاق درختان و گیاهان کوهستانی جلوگیری به عمل آمد، ده‌ها سد، قنوات و کانال را بازسازی و احیا کرد و به میلیون‌ها نفر در کشور برای کشت کمک کرد. بذور و سایر مواد محصولات مختلف با شفافیت کامل تحویل داده شد.

در بخش آبادانی: علاوه بر پایتخت، هزاران کیلومتر سرک در ولایات مختلف در حال تعمیر است، پروژه های عمرانی شهری، بازسازی ساختمان های دولتی و پروژه های مختلف حیاتی دیگر در جریان است.

در زمینه مخابرات و حمل و نقل: امارت اسلامی توانست نه تنها تمامی شبکه های مخابراتی را فعال نگه دارد، بلکه محدوده تحت پوشش خود را به مناطق دورافتاده کشور نیز گسترش دهد. علاوه بر این، علاوه بر عربستان که انتقال هزاران زائر برای مراسم حج با موفقیت انجام شد، مسیرهای هوایی با کشورهای مختلف باز ماند و بسیاری از هلیکوپترها، طیاره ها و سایر موتر تخریب شده توسط کارمندان کشف شد. همچنین مسیرهای مواصلاتی ارتباطی نیز فعال بوده و خدمات کارآمدی را در سراسر کشور ایجاد کرده است.

امارت اسلامی توانست در سال گذشته تذکره الکترونیکی را بین میلیون ها نفر توزیع کند. به همین ترتیب، تمام رسانه های مستقلی که از خارج تمویل نمی شدند و از یوناما یا سایر نهادها سرچشمه نمی گرفتند، بی طرف ماندند. رسانه های مکتوب و تصویری دولتی نیز بی وقفه پخش شدند و تصویر روشنی از کشور به جامعه جهانی ارائه می کردند.

بخش تجارتی: افغانستان برای اولین بار توانست در 7 ماهه اول سال 1401 به ارزش یک میلیارد و 85 میلیون دالر کالا به کشورهای خارجی صادر کند که گامی بی سابقه در تاریخ تجارت این کشور است. امارت اسلامی خدمات صحی را به تمام نقاط دورافتاده کشور ارائه کرده، امکانات بسیار خوبی را برای شهروندان در این منطقه ایجاد کرده و تمام مشکلاتی که در دولت قبل در بخش صحی وجود داشت برطرف شده است. همچنین روند تعلیمی در تمام مناطق محروم کشور فعال نگه داشته شد و مشکل تحصیل دختران تا صنف ششم حل شد.

توزیع کمک ها: تحت عنوان کمک های بشردوستانه بین المللی، بیش از یک میلیارد دالر از طریق نهادهای مختلف به افغان ها کمک شده است و امارت اسلامی توانست این روند را با شفافیت کامل مدیریت کند. امارت اسلامی در مجموع توانست مرهمی مناسب برای زخم های دردناک کشور بیابد، چه مشکلات بزرگ و چه کوچک در هر زمینه ای وجود داشته باشد، توسط سران متعهد چاره اندیشی شد و به اکثر مطالبات مردم پاسخ مثبت داده شد.

(نن تکی آسیا /10 نومبر 2022)

 

    
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x