امارت اسلامی افغانستان یک بار دیگر از جامعه جهانی به ویژه ایالات متحده امریکا خواست تا تحریمهای وضع شده بر آنان را بردارد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که برای تعامل بیشتر با جامعه جهانی نیاز است تا این محدودیتها برطرف شود.
سخنگوی امارت اسلامی، به طلوعنیوز، گفت: «چهارده تا پانزده مقام است که مشکلات سفر دارند. از قبل هم بوده و تمدید شده وقت به وقت و فایده به هیچ جهت ندارد. بخاطر دوام تعامل با دنیا و همچنان بخاطر پیشرفت افغانستان سفرهای بزرگان مهم است.»
پس از روی کار آمدن دوبارهی امارت اسلامی، محدودیتهای از سوی جامعه جهانی به ویژه ایالات متحده امریکا بالای ذخایر ارزی، سفر مقامهای امارت اسلامی و بانکها وضع شده که تاکنون پابرجاست.
این محدودیتها شامل: «مسدود شدن بیش از نه میلیارد دالر از سوی امریکا و کشورهای اروپایی، محدودیت بربانکها و انتقال پول به بیرون و محدودیتها بر سفر پانزده مقام امارت اسلامی» است.
در همین حال، وزارت اقتصاد میافزاید که تحریمهای وضع شده از سوی جامعه جهانی بر وضعیت زندگی مردم اثر منفی گذاشته است.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «اعمال سیاست فشار و تحریم از سوی برخی کشورها هموطنان ما را در تنگناهای معیشتی قرار داده است.»
اما برخی از آگاهان مسایل سیاسی درباره وضع تحریمها در کشور دیدگاه های گوناگون دارند.
عزیز معارج، آگاه سیاسی در این باره، میگوید: «اگر طالبان بخواهند به شرایط جهان که بالای شان وضع کرده به حیث نظام مستقل میتوانند اصلاحاتی را بیاورند و شرایط را بپذیرند و ادعا کنند که آنان را از لست سیاه بکشند و محدودیتهای سفرها را نیز بردارند.»
آذرخش حافظی، آگاه اقتصادی، گفت: «ذخایر استراتیژیک افغانستان که تضمین بینالمللی پول ملی افغانستان است هرچند که در حالت تعلیق است اما هنوزهم پول ملی افغانستان جایگاه خوبی را به اعتبار همین پول برخوردار است.»
پیش از این نیز، ۱۹سناتور امریکایی طی لایحهی بر کانگرس این کشور به علت رعایت نشدن حقوق بشر در افغانستان، خواهان وضع محدودیتهای بیشتر بر مقامهای امارت اسلامی شدند.