امرالله صالح نا امید و سرگردان، از دربار خالی روسیه چه انتظاری دارد؟

امرالله صالح که جاسوس سابق سازمان استخباراتی سی آی ای، معاون اول دولت سرنگون‌ شده جمهوریت و یکی از رهبران جبهه مقاومت بوده و اکنون در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، به سر می برد، پس از نزدیک به چهار سال تلاش، درخواست و گلایه، اکنون به نظر می‌ رسد که از آمریکا و کشورهای غربی کاملاً ناامید شده است. صالح که در این مدت حمایت غرب را جلب نکرد، این بار به سمت یک درباری خالی دیگر چشم دوخته. امرالله صالح و هم رکابان اش در این سال‌ها از فرانسه تا اسرائیل هر دری را زدند تا برای به راه انداختن جنگ و هرج مرج تازه در افغانستان، از کشورهای غربی کمک مالی و دالر دریافت کنند.

تنها دولت‌ها هدف شان نبودند، بلکه با گروه‌های مافیایی، شبکه‌های جنایی، سازمان‌های استخباراتی و حتی صاحبان شرکت‌های اسلحه‌سازی نیز نشست و برخاست کردند، به این امید که از آن‌ها حمایت بگیرند. باوجود این همه تلاش‌ها، اغلب پاسخ‌ها منفی بود. برخی سازمان‌های جاسوسی و گروه‌های جنایی در ابتدا موافقت مشروط نشان دادند، اما پس از مدتی، زمانیکه با ضعف، پراکندگی، فساد مالی و درگیری‌های داخلی گروه صالح مواجه شدند، از همکاری منصرف گشتند. در حقیقت نمی‌خواستند سرمایه و منابع خود را صرف پروژه‌هایی خیالی کنند.

این حالت از یک تا یک و نیم سال ادامه دارد که امرالله صالح و همراهانش در وضعیت سردرگمی مطلق قرار داشته‌اند. در داخل افغانستان، مردم این افراد و اهداف شومشان را به‌خوبی می‌شناسند و نه‌تنها هیچ همکاری نمی‌کنند، بلکه به‌شدت مخالفشان هستند.

از سوی دیگر، دولت کنونی افغانستان با سیاست‌های داخلی حساب‌ شده و مطابق با خواسته‌های عمومی، جایگاه خود را در میان مردم مستحکم کرده است. در چنین شرایطی، هیچ گروهی جرأت ندارد این ثبات را بر هم بزند، زیرا پیامدهای آن برای همه روشن است که در صورت برهم زدن ثبات، چه حالت بر سر خودشان نیز خواهد امد. در عرصه سیاست خارجی نیز حکومت سرپرست افغانستان با رویکردی متوازن توانسته در چهار سال گذشته دستاوردهای مهمی کسب کند. حتی موفق شد که دشمن دیرینه خود، یعنی آمریکا را وادار کند تا در یک نشست رسمی، دولت سرپرست را به‌ عنوان یک طرف مذاکره بپذیرد. همچنین، این حکومت توانسته است فعالیت دیپلماتیک خود را گسترش دهد و ده‌ها سفارت و نمایندگی دیپلماتیک افغانستان را در خارج از کشور تحت کنترل بگیرد.

به‌ تازگی، برای نخستین بار، یک هیئت بلندپایه آمریکایی به کابل سفر کرده و با مقامات حکومت افغانستان به‌ عنوان یک دولت هم‌ سویه گفت‌وگو کرده است. این روند احتمالاً ادامه خواهد داشت و ممکن است سایر کشورهای غربی نیز مسیر مشابهی را در پیش بگیرند.

با توجه به این تحولات، امرالله صالح که امیدش از غرب کاملاً بریده شده، اکنون در تلاش است تا با روسیه روابطی همکاری و دوستی برقرار کند. او اخیراً در شبکه‌های اجتماعی به زبان روسی فعالیت‌هایی را آغاز کرده و تلاش دارد چنین القا کند که نزدیکی افغانستان و آمریکا به ضرر روسیه تمام خواهد شد. اما همان‌ گونه که غرب به او پشت کرد، روسیه نیز به او روی خوش نشان نخواهد داد. او و همراهانش یک‌ بار آزموده شده‌اند و هیچ کشوری حاضر به همکاری مجدد با آن‌ها نیست. علاوه بر این، روسیه از روابط نزدیک امرالله صالح، جبهه مقاومت و داعش آگاه است، بنابراین، هرگز به حمایت از او و گروهش تمایلی نخواهد داشت.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x