در 29 فبروری 2020، ایالات متحده توافق نامه ای را با طالبان در دوحه قطر امضا کرد که اکنون به عنوان توافقنامه دوحه شناخته می شود. این توافقنامه بدون مشارکت دولت منتخب افغانستان به رهبری اشرف غنی و بدون اطلاع حکومت از محتوای توافقنامه امضا شد.
امریکا و بسیاری از کشورهای حامی امریکا در اروپا در آن زمان با افغانستان قراردادهای راهبردی داشتند و علاوه بر این قراردادها، یک قرارداد امنیتی نیز با افغانستان داشتند که اکنون به طور یکجانبه آن را لغو کرده اند. امریکا با نادیده گرفتن این قراردادها و دولت قانونی افغانستان، قرارداد دوحه را با طالبان امضا کرد، به گونهای که امریکا بعداً اعتراف کرد که بندها و ضمیمههای سری در این توافقنامه وجود دارد. ایالات متحده و طالبان تاکنون بندهای محرمانه و ضمیمه های این توافقنامه را فاش نکرده اند.
اکنون که نزدیک به دو سال از توافق می گذرد، در خصوص بندها و ضمایم محرمانه توافقنامه؛ می توانیم قضاوت کنیم. هر کس به اقدامات یک سال و نیم طالبان و از خود راضی بودن امریکا و غرب در مورد آنها نگاه کند، می داند که در توافق دوحه چه بندهایی و ضمیمه های پنهانی وجود دارد.
دایره تاریک شناخته شده در طالبان پروژه مشترک (سیا) و (ISI) است. امریکا و غرب با کمک توافق دوحه، طالبان را بر افغان ها حاکم کردند. او از طریق یک کودتای برنامه ریزی شده، دولت قانونی افغانستان را سرنگون کرد. آنها صدها هزار کادر ملی را از کشور بیرون کردند و به آسانی افغانستان را به مدارس طالبان حواله دادند. شکافی که امریکا و غرب در افغانستان ایجاد کردند به راحتی توسط طالبان با توافق دوحه پر شد!
ملا ندا محمد ندیم وزیر تحصیلات عالی طالبان از ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه ها خبر داد و این روند تحریم ها از 15 اگست 2021 از آغاز حاکمیت رژیم طالبان و گام به گام در سایر عرصه های زندگی اجرا می شود. امریکا و غرب که به این گونه تحریم های طالبان واکنش ریاکارانه نشان می دهند، حتی اگر پاسخی هم بدهند، برای این است که نفرت افغان ها و بین المللی ها را نسبت به خود کم کنند!
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا در این باره تنها این را گفتکه این تصمیم عواقب بدی برای طالبان خواهد داشت. به دنبال آن، انگلیس نیز تصمیم جدید طالبان را حمله دیگری به حقوق زنان و شکست وعده های خود خواند. حال سوال اینجاست که آیا طالبان در توافقنامه دوحه به امریکایی ها وعده هایی داده است که افغان ها از آن بی اطلاع هستند و بی بی سی و غرب به آن اشاره می کنند؟ افغانها از ایالات متحده میخواهند که مواد و ضمایم پنهان در توافقنامه دوحه با طالبان را بیشتر افشا کند.
بدون افشای این مواد و ضمائم، هرگونه انتقاد امریکا و غرب از اقدامات طالبان، با هدف فریب و آزار بیشتر افغان ها و جامعه جهانی تلقی می شود. بی دلیل نیست که بگوییم گناه آن افغان هایی کهدر زمان توافق دوحه طالبان را فرشته سفید در نظر گرفتند و برخی فکر کردند که طالبان بهتر از گذشته و دموکرات شده اند، از امریکا و غرب کمتر نیست.