امریکا به فکر خروج دیپلماتهایش از افغانستان در پی افزایش خشونتها

مقامات آمریکایی به طور فعال طرح تخلیه اضطراری سفارت ایالات متحده در کابل را بررسی می کنند، زیرا به گفته یک مقام آمریکایی و منبع دیگری که از این طرح مطلع است، نگرانی در مورد احتمال افزایش خشونت در این کشور وجود دارد که نیروهای آمریکایی در نزدیکی خروج کامل از افغانستان هستند.
وزارت امور خارجه دائماً در حال تجدیدنظر در طرح های اضطراری برای سفارتخانه های ایالات متحده در سراسر جهان است، اما این منابع می گویند که با توجه به تغییر وضعیت نظامی ایالات متحده و افزایش جنایات طالبان در این کشور، در مورد سفارت امریکا در کابل بررسی ها و تجدیدنظرها حتی فوری تر و شدیدتر شده است.
علاوه بر تقویت امنیت فیزیکی سفارت با تفنگداران دریایی و پیمانکاران آمریکایی، اکنون دارایی ها و نیروهایی در منطقه وجود دارد – از جمله در فرودگاه کابل و در کشورهای نزدیک مانند قطر – که در صورت ایجاد حملات، آماده کمک هستند، این درحالیست که منابع عنوان داشته اند که سفارت نیاز به تخلیه فوری دارد.
وال استریت ژورنال نخست گزارشی از افزایش پلان ریزی تخلیه سفارت داده است.
یک مقام ارشد دفاعی با اطلاع از روند برنامه ریزی به روز شنبه به سی ان ان گفت که ارتش ایالات متحده در حال به روزرسانی پلان اضطراری خود برای تعدادی از سناریوها برای تخلیه سفارت، پیمانکاران و نیروها در صورت انجام این کار است، اما این مقام مسئله تسریع در تخلیه سفارت را انکار نمود.
یک عامل مهم که این برنامه ریزی را تحت تأثیر قرار داده است، خروج همه نیروهای آمریکایی از پایگاه هوایی بگرام است زیرا این بدان معناست که وزارت امور خارجه در صورت بحران نمی تواند به آن منابع اعتماد کند.
این مقام ارشد دفاعی به CNN گفت که این برنامه ریزی مدت ها عواملی مانند عدم استفاده از پایگاه هوایی و وضعیت نامشخص امنیتی در فرودگاه کابل را در بر داشته است. آنها گفتند: “حالا كه بگرام بسته شده است احمقانه است كه به آن فكر نكنم.”
این مقام ارشد دفاعی گفت، برنامه های تخلیه احتمالی به طور مداوم بسته به وضعیت در میدان جنگ تغییر می کند و از بعد از ظهر روز شنبه ، “برآوردهای استخباراتی درمورد اقدامات بعدی طالبان از همه جا وجود دارد”. برنامه ها براساس شرایط روز به روز می شوند.
این مقام آمریکایی و منبع آشنا به CNN گفتند که از بعد از ظهر روز شنبه، دیگر نیازی به تخلیه سفارت در کابل نیست، اما برنامه ها دقیق و گسترده است تا در صورت لزوم به سرعت اجرا شوند.
اگر دستور تخلیه صادر شود، هنوز چند صد پیمانکار ایالات متحده هستند که مجبور می باشند از آنجا خارج شود. در حالی که سطح نیروهای فعلی ایالات متحده در حدود 650 تن است، این مقام ارشد دفاعی تأیید کرد که فرمانده CENTCOM ژنرال کنت مک کنزی اختیار افزودن نیروها را دارد.
وزارت امور خارجه با پنتاگون همکاری می کند تا برنامه امنیتی کلی و برنامه ریزی احتمالی برای تخلیه های بخش های غیرنظامی را تدوین کند.
در اوایل این هفته، طالبان در بیانیه ای گفت كه اتباع خارجی غیرنظامی و ملکی، دیپلمات ها، سفارتخانه ها و كارمندان سازمان های بشردوستانه از نظر آنها با مشكل و خطرات امنیتی روبرو نخواهند شد.
در بیانیه آمده است: “آنها ممكن است به صورت معمول و فعالیت های بشردوستانه خود را به روال عادی ادامه دهند. تا آنجا كه مربوط به امارات اسلامی است، ما مسئولیت خود را در مورد ایمنی آنها انجام می دهیم.”
اما دلایلی وجود دارد که می توان این بیانیه را زیر سوال برد!
در پاسخ به بیانیه طالبان، وزارت امور خارجه این هفته گفت که “همچنان خواستار پایان دادن به خشونت های مداوم است که عمدتا توسط طالبان راه اندازی می شود. مذاکرات بین الافغانی تنها راه پایان 40 سال جنگ است که صلح مورد نظر افغانها را به ارمغان بیاورید. “
این وزارتخانه گفت: “ما از طرفین می خواهیم تا برای تعیین نقشه راه سیاسی برای آینده افغانستان به مذاكره جدی بپردازند كه منجر به یك حل و فصل درست و پایدار شود.”
ایالات متحده همچنان درگیر گفتگو با طالبان است، اما این گفتگوها در هیچ مذاکره موفقیت آمیز صلح بین طالبان و دولت افغانستان نمود پیدا نکرده است.
سی ان ان
2021/3/7

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x