امریکا میگوید، در جریان نشست دو روزۀ دوحه که با نمایندگان طالبان داشته، نگرانیهایی را مطرح کرده که امریکا و افغانان پس از به قدرت رسیدن طالبان دارند.
زاویۀ جدید این نگرانیها گزارش دیدبان حقوق بشر است که میگوید، پس از به قدرت رسیدن طالبان و با وجود اعلام عفو عمومی از سوی آنان، نزدیک به صد پولیس و کارکنان استخبارات حکومت پیشین در چهار ولایت کشته شدند و یا هم به گونۀ جبری ناپدید شده اند. گزارشی که طالبان تا به حال در بارۀ آن تبصیر نکرده اند، اما پیش از این ادعاهای قتل و بازداشت سیستماتیک اعضای نیروهای امنیتی دولت پیشین را رد کرده اند.
توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان که در نشست دو روزۀ دوحه با طالبان گفتوگو کرده، میگوید، در این نشست از طالبان خواسته که به تعهد خود مبنی به عفو عمومی عمل کنند و کسانی را در صفوف خود که در این گونه رویدادها دست دارند، مورد بازجویی قرار دهند.
وزارت خارجه امریکا هم در پیوند با گفتوگوهای نشست دو روزۀ دوحه اعلامیهای نشر کرده و نوشته که توماس وست در گفتوگوهایش با رهبران طالبان از آنان خواسته که حقوق تمام افغانان را تأمین کنند و در راستای ایجاد یک حکومت همهشمول گامهای دیگری نیز بردارند.
حکومت طالبان هم به نتایج این نشست امیدوار است و میگوید، توافق شده که این گونه نشستها در آینده هم ادامه یابد.
بلال کریمی، معاون سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت: “امیدواری وجود دارد که تماسهای امارت اسلامی به شمول ایالات متحدۀ امریکا با دیگر کشورها هم تقویت شود و به یک راه حل برسیم تا نگرانیهایی که وجود دارد به پایان برسد و یک فضای سالم به میان آید.”
در اعلامیۀ وزارت خارجه امریکا آمده که هیئت امریکایی بر ارزش عملی کردن خروج مصون شهروندان امریکایی و افغانانی که در ۲۰ سال گذشته با آنان کار کرده اند و حفاظت از حقوق زنان، دختران، اقلیتها و تمام افغانان که طالبان متعهد به آن هستند، تأکید کرده است.