امریکا کمیسیونی را برای بررسی دلایل ناکامی خود در افغانستان ایجاد می‌کند

طبق گزارش رسانه‌ها، کنگره امریکا به تشکیل کمیسیونی برای ارزیابی ناکامی امریکا در جنگ ۲۰ ساله در افغانستان پس از تسلط طالبان بر کشور، رای داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این کمیسیون بخشی از یک طرح دفاعی سالانه به ارزش ۷۶۸ میلیارد دالری بود که هفته گذشته با اکثریت قاطع در مجلس سنا تصویب شده بود. مجلس نماینده‌گان امریکا نیز این طرح را تصویب کرده است.

رییس جمهور بایدن به صورت مناقشه‌برانگیزی نیروهای امریکایی را در ماه آگست از افغانستان خارج کرد و به این ترتیب به حضور ۲۰ ساله امریکا در افغانستان پایان داد، انتظار می‌رود طرح دفاع ملی را امضا کند.

کمیسیونی که شکل گرفته است، ۱۶ عضو خواهد داشت که مربوط به دو حزب اصلی امریکا است. به اعضای این کمیسیون مهلت داده شده است تا گزارش اولیه را ظرف یک سال پس از اولین نشست خود و گزارش‌های نهایی را ظرف سه سال ارائه کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در طرح آمده است: «کمیسیون باید ارزیابی جامعی از جنگ در افغانستان انجام دهد و توصیه‌هایی برای اطلاع‌رسانی عملیات‌های آینده با درس‌های تاکتیکی و استراتژیک، از جمله تأثیر افزایش و کاهش نیروها و ضرب‌الاجل‌های معین ارائه کند.»

خبرگزاری فرانسه نوشته است که رییس جمهور بارک اوبا در سال ۲۰۰۹ ده‌ها هزار سرباز را به افغانستان اعزام کرد، اما سپس آن‌ها را خارج کرد.

دولت جانشین او به رهبری دونالد ترمپ، توافق‌نامه‌ای را با طالبان امضا کرد که جدول زمانی ماه می ۲۰۲۱ را برای خروج نیروهای امریکایی تعیین کرد.

کمیسیونی که تشکیل شده است، هم‌چنان درباره آغاز جنگ افغانستان در دوران جورج دبلیو بوش، سیاست امریکا در قبال افغانستان پیش از ۲۰۰۱ میلادی و حملات ۱۱ سپتامبر که سبب حمله امریکا به افغانستان و سقوط نظام قبلی طالبان شد، بررسی می‌کند.
(پشتو ۸صبح)
۲۰۲۱/۱۶/۱۲

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x