امیدواری سران حکومت طالبان از تاثیر مثبت گفت‌وگوها در دوحه

سران حکومت طالبان امیدوار است که آغاز گفت‌وگوها در دوحه تاثیر مثبتی روی وضعیت افغانستان داشته باشد.
هیئت حکومت سرپرست طالبان در قطر امروز با مقام‌های امریکایی و نمایندگان اتحادیۀ اروپا گفت‌وگو می‌کند.

هیئت طالبان روز گذشته نیز با مقام‌های قطری و نمایندگان اتحادیۀ اروپا ملاقات داشتند. در این ملاقات روی وضعیت سیاسی افغانستان، آزادی پول‌های منجمد شده، جلوگیری از سقوط سیستم بانکی و ادامۀ کمک‌های بشردوستانه به افغانستان صحبت شده است.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به رادیو آزادی گفت، نمایندگان اتحادیۀ اروپا در دیدارشان با هیئت طالبان نگرانی‌ها و خواست‌هایشان را در مورد ایجاد حکومت همه شمول، فراهم کردن زمینه‌های کاری و تعلیمی برای زنان و دختران و رساندن کمک‌های بشری به افغانان مطرح کرده اند.

آقای نعیم گفت: “در مجموع بحث روی سه مسئله یعنی وضعیت سیاسی، اقتصادی و بشری می چرخید. وضعیت کشور تشریح شد در مورد وضعیت بشری بخصوص حقوق زنان و اطفال و زمینه تعلیم آنها وضاحت داده شد مشکلات موجود در سیستم بانکی با اتحادیه اروپا شریک ساخته شد جلسه مثبت بود و امروز هم در همین موارد نشست برگزار می‌شود.”

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر ابراز امیدواری کرد که آغاز مذاکرات با مقام‌های امریکایی، اتحادیه اروپا و قطری تاثیر مثبتی روی وضعیت جاری افغانستان داشته باشد.

آقای نعیم می‌گوید که در نشست امروز نیز روی مسایل مهم بحث صورت خواهد گرفت.
هر چند هیئت حکومت طالبان که رهبری آن را امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ طالبان به عهده دارد می‌گوید که این مذاکرات را تا تاریخ ۲۹ نومبر ادامه می‌دهد، اما گفته می‌شود که توماس ویست، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای افغانستان الی دو هفته در دوحه بماند.

وی در کنار ملاقات با هیئت طالبان با شرکا و متحدین امریکا روی ایجاد راهکاری کار می‌کند که چگونه بتوانند به وضعیت جاری اجتماعی و بشری افغانستان کمک کنند.

نگرانی امریکا و اتحادیۀ اروپا در بارۀ بحران بشری، اقتصادی واجتماعی افغانستان است که در حال حاضر نه تنها افغانان با آن مواجه هستند، بلکه با بدتر شدن وضعیت ممکن نهادهایی که در بیست سال گذشته با سرمایه‌گذاری‌های زیادی ساخته شده اند، از بین بروند.

هر چند توقع طالبان از این مذاکرات آزادسازی پول‌های منجمد شده و به رسمیت شناختن حکومت شان است، اما پیش از این اتحادیۀ اروپا بارها گفته است که حکوت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این امریکا گفته بود که برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان به وقت بیشتری نیاز است و آنان در وضعیتی نیستند که سرمایۀ ملی افغانستان برای شان سپرده شود.

از سوی هم شفیق همدرد، کارشناس سیاسی در مورد این گفت‌وگوها و رهایی پول‌های منجمد شدۀ می گوید.

“به باور من امریکا اجازه خواهد داد که حکومت طالبان به گونۀ مشروط از بخشی پول‌های منجمد شده استفاده کنند اما به این زودی ها حاضر نمی‌شوند که حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند. زیرا همه مشکلات هنوز پابرجاست و آنها به یک نتیجه ملموث نرسیده اند.”

پس از حاکمیت طالبان هیئت طالبان و مقام‌های امریکایی برای بار نخست در ماه اکتوبر به گونۀ رسمی ملاقات کردند و هر دو طرف این ملاقات را تاثیر گذار عنوان کردند. اما پس از فرستادن نامۀ طالبان به کانگرس امریکا، تام ویست، نمایندۀ خاص امریکا برای افغانستان واکنش نشان داد و گفت هنوز به کارهای زیادی نیاز است.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۲۹/۱۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x