انتقاد رئیس‌جمهور غنی از پاکستان؛ حامیان طالبان ویرانی ما را جشن می‌گیرند!

رئیس‌جمهور افغانستان به روز جمعه (۲۵ سرطان) در نشستی در اربکستان از افزایش خشونت های طالبان و آنچه که او «پشتیبانی پاکستان از طالبان» عنوان می‌کند، انتقاد نموده و گفته است که سازمان های حامی طالبان ویرانی افغانستان را به‌گونه علنی جشن می‌گیرند.

 رئیس‌جمهور غنی در نشست اتصال منطقه یی جنوب و مرکز آسیا گفته است که طالبان بر خلاف گفته های شان بر شهرها حمله کرده اند و روابط شان را با گروه های هراس افگن، قطع نکرده اند.

رئیس‌جمهور غنی گفت: «بر خلاف تضمین های مکرر از سوی نخست‌وزیر پاکستان و جنرالان این کشور مبنی بر اینکه (پاکستان) تسلط طالبان بر افغانستان را به سود اسلام آباد نمی‌داند و اطمینان شان از این که از نفوذشان بر طالبان برای کشانیدن آنان به میز مذاکره جدی کار می‌گیرند، شبکه ها و سازمان های حامی طالبان، به گونه علنی، ویرانی دارایی ها و توانایی های مردم و حکومت افغانستان را جشن می گیرند».

رئیس‌جمهور غنی می‌افزاید که در یک ماه گذشته ۱۰ هزار شورشی از پاکستان و بخش های دیگر، به افغانستان آمده اند.

وی گفت که در میان ناظران معتبر بین‌المللی توافق دیدگاه وجود دارد که طالبان هیچ اقدامی برای قطع رابطه خود با سازمان های هراس افگن انجام اند.

آقای غنی با اشاره به حملات اخیر طالبان گفت: «برخلاف اعلامیه های دفتر سیاسی آنها مبنی بر حمله نکردن بر شهرها و مراکز ولایتی، آنها حملات خود را تسریع کرده و سعی بر به گرسنگی کشانیدن شهرها دارند».

وی در ادامه گفت: «تا هر زمانی که طول بکشد ما آماده رویارویی با طالبان و طرفداران آنها هستیم تا تا آنها متوجه شوند که راه حل سیاسی تنها راه  در پیشرو است. بنابراین ما از طالبان می‌خواهیم برای پایان دادن به جنگ و یورش ویرانگر اخیر، با دولت افغانستان ارتباط بگیرند».

اما  نخست‌وزیر پاکستان در سخنرانی اش در همین نشست در واکنش به سخنان رئیس جمهور غنی گفت که اسلام آباد، روند صلح افغانستان و مذاکرات میان افغانان را با صداقت تسهیل کرده است و ملامت ساختن پاکستان به علت منازعه افغانستان، عادلانه نیست.

عمران خان می گوید که اسلام آباد از راه حل سیاسی برای مساله جنگ افغانستان پشتیبانی می‌کند.

 رئیس‌جمهور غنی می افزاید که طالبان بر خلاف گفته های شان، بر شهرها حمله کرده اند و روابط شان را با گروه های هراس افگن قطع نکرده اند.

آقای غنی از کشور های منطقه خواست تا فوریت و جدیت موضوع را درک کنند.

او تاکید کرد که «درس های آموخته شده واضح استند. بدون اجماع و همکاری منطقه‌ای، صلح بوجود نمی‌آید».

رئیس‌جمهور غنی هم چنان اظهار کرد که تا هنگامی که طالبان ندانند راه حل سیاسی تنها راه پیش رو است، برای رویارویی با این گروه آماده است ؛ اما آنان را به صلح تشویق می کند. «ما از طالبان می خواهیم که برای پایان جنگ، ویرانی و قتل با حکومت افغانستان گفتگو کند. ما همچنان از پاکستان می خواهیم که از نفوذش برای صلح و کاهش خصومت ها کار بگیرد».

در این نشست آقای غنی تصریح کرد که «فرو بردن افغانستان در یک جنگ همه جانبه به معنای فرو بردن منطقه در یک حالت بی اعتمادی بنیادین است. بنابراین، پاکستان نیاز دارد تا از منظر منافع منطقه ای به گونه منسجم و فوری در این مساله دخیل شود».

در حاشیه این کنفرانس، رئیس‌جمهور غنی با رئیس‌جمهور اربکستان ، یک هیئت امریکایی و نخست‌وزیر پاکستان  دیدار کرد.
طلوع نیوز
۲۰۲۱/۱۶/۷

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x