اگر طالبان بخواهند ما گفت‌وگوهای میان افغان‌ها را تسهیل می‌کنیم

ضمیر کابلوف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور افغانستان، روز جمعه ۲۳ دسمبر، در گفت‌وگو با روزنامه هندوستانی «هندو»، به نیاز ایجاد گفت‌وگوهای میان افغان‌ها تاکید کرد و گفت: «اگر طالبان چراغ سبزی در این زمینه نشان دهند، روسیه حاضر است کمک‌های لازم را انجام دهد.» این مقام روسی، همچنین به ابقای نصیراحمد فایق، نماینده دولت پیشین افغانستان، در کرسی سازمان ملل، واکنش منفی نشان داد.

ضمیر کابلوف تاکید کرد که طالبان نباید اشتباه اشرف غنی و دوره اول حکومتداری خودشان در ۱۹۹۶ را تکرار کنند. او تصریح کرد: «چگونگی یافتن راه حل از طریق رایزنی‌های گسترده بین الافغانی، برگزاری لویه جرگه یا چیزهای دیگر، به تصمیم خود مردم افغانستان بستگی دارد.»

کابلوف که جزو کهنه‌کارترین دیپلمات‌های روسی در امور افغانستان است، مدعی شد که طالبان در طی بیش از یک سال گذشته، در کار مبارزه با داعش «جدی بوده‌اند». با این حال، او اظهار داشت که احتمال گسترش تروریسم از افغانستان به کشورهای همسایه وجود دارد و برخی از حوادث اخیر مرتبط با تروریسم که با هدف تشدید بحران موجود در جامعه افغانستان صورت گرفته است، منشا خارجی دارد. کابلوف گفت: «نیروهای طالبان برای مبارزه با داعش و سایر گروه‌های تروریستی در کشور کار جدی انجام می‌دهند، اگرچه هنوز تا حل مشکل به طور کلی فاصله دارند.»

این دیپلمات روسی، با وجود اینکه مدعی شد طالبان در کار مبارزه با تروریسم جدی عمل می‌کنند، به حضور و تقویت گروه‌های تروریستی از جمله داعش، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جنبش اسلامی ازبکستان، جماعت انصارالله در شمال و شرق و سایر بخش‌های خاک افغانستان اشاره کرد و گفت: «حملات داعش که اقلیت‌ها را در افغانستان هدف قرار می‌دهند، اثر انگشت خارجی دارد.»

روسیه که پس از خروج آمریکا از افغانستان، یکی از حامیان و متحدان طالبان به شمار می‌رود، اخیرا انتقادهای تندی را در مورد گسترش تروریسم و ایجاد خطر برای منطقه با نمایندگان طالبان در میان گذاشته بود. اما ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور افغانستان، در مصاحبه اخیرش، به نحوی برای حفظ موازنه تلاش کرد. او با اظهار مخالفت در مورد دادن کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به نصیر احمد فایق، نماینده دولت پیشین، تلاش کرد نشان دهد که روسیه در طرف طالبان ایستاده است.

کابلوف گفت: «ابقای نماینده دولت پیشین در کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل، کار درستی نبود. او از هیچ یک از منافع افغانستان فعلی نمایندگی نمی‌کند.» او در ادامه، دلیل دیگر مخالفتش با نصیر احمد فایق را حمایت او از قطعنامه ۲ مارس ۲۰۲۲ شورای امنیت سازمان ملل علیه روسیه و در حمایت از اوکراین، عنوان کرد.

کابلوف به اشتراک نمایندگان طالبان در چندین نشست بین‌المللی که بیشترشان با حمایت مسکو برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت که با این حساب، نماینده طالبان باید اجازه راه یافتن به سازمان ملل را داشته باشد.

طالبان، در ۲۰ اکتبر ۲۰۲۱، فقط دو ماه پس از به قدرت رسیدن شان در افغانستان، در سومین نشست فرمت مسکو شرکت کردند. همچنین، نمایندگان این گروه در نشست مشترک کشورهای همسایه در مورد افغانستان در ۳۱ مارچ ۲۰۲۲ و کنفرانس بین‌المللی تاشکند در ۲۵ تا ۲۶ جولای ۲۰۲۲ شرکت کردند.

نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان، در خلال صحبت‌هایش، اشاره کوتاهی به ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها کرد و گفت که طالبان در این مورد «اجماع نظر ندارند». او مدعی شد که مثلا طالبان در شمال افغانستان برعکس جنوب این کشور، در مورد تحصیل دختران نگاه نسبتا بازتری دارند.

(ایندپندنت / ۲۵ دسمبر ۲۰۲۲)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x