ایالات متحده و ناتو از افغانستانی که هنوز در جنگ است خارج می شوند!

تصمیم به عقب نشینی به نوعی پذیرش عدم موفقیت است. پس از دو دهه ایالات متحده اکنون به این نتیجه رسیده است که افغانستان حتی اگر از هم بپاشد، به اندازه کافی تهدید جهانی برای ماندن نیست و منافع امنیتی امریكا باید عمدتا بر چین متمرکز شود!

به گزارش یوناما که تعداد تلفات غیرنظامیان را از سال 2009 به بعد ثبت کرده است، تا پایان سال 2020 نزدیک به 111 هزار افراد ملکی کشته یا زخمی شده اند!

همچنین پروژه هزینه های جنگ دانشگاه براون تخمین زده است که ایالات متحده از اکتبر 2001 تا اپریل 2021، بیش از 2 تریلیون دالر برای جنگ در افغانستان هزینه کرده است!

ایالات متحده 144 میلیارد دالر در بازسازی افغانستان در همین مدت سرمایه گذاری کرده است. بخش عمده ای از این مبلغ که بیش از 88 میلیارد دالر بوده است، به نیروهای امنیتی افغانستان اختصاص یافت!

منابع دولتی به دویچه وله اظهار داشتند كه جرمنی از سال 2002 تا 2020، بیش از 18 میلیارد یورو در ماموریت افغانستان هزینه كرده است! اما این مداخلات بین المللی چه نتیجه ای داشته است؟

دسترسی به خدمات صحی و همچنین تعداد جاده ها، دکل های تلفن همراه، بند، پل ها، پایه های برق و لوله های آب افزایش یافته است. اما این کشور آرامشی پیدا نکرده و دارای اختلافات عمیق اجتماعی و اقتصادی است، زیرا بیشتر کمک ها فقط به نخبگان شهری رسیده است!

بیش از نیمی از مردم در فقر شدید به زندگی خود ادامه می دهند. مناطق مورد مناقشه در جنوب و شرق کشور که مرکز قدرت طالبان هستند، پس از تحمل حملات سنگین در وضعیت بدی قرار دارند!

طالبان با نادیده گرفتن در خواست های آتش بس یا حداقل کاهش خشونت، در حال هجوم و پیشروی در مراکز شهری هستند. طالبان قانون اساسی افغانستان را رد می کنند و می خواهند سیستم اسلامی مورد نظر خود را جایگزین آن کنند!

شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان معتقد است: “این افزایش خشونت به معنای جنگ طالبان برای پیروزی است. آنها برای تصاحب نظامی می جنگند. آنها به هر روشی که فکر می کنند کمک می کند متوسل می شوند!”
دویچه وله
۲۰۲۱/۳۰/۶

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x