ایجاد تغییرات در متحدین

بلافاصله پس از خروج نیروهای آمریکایی و متحدانش از افغانستان در 15 اگست 2021، سرخوشی فوق‌العاده‌ای برای پاکستان به وجود آمد. این مسئله دقیقاً به این دلیل بود که پاکستان معتقد بود که از نظر ژئوپلیتیکی، می‌تواند افغانستان را جذب و در کنترل خود داشته باشد و روابط خود را بیشتر تقویت نماید. با این حال، این امیدها کوتاه مدت بودند و به زودی از بین رفتند.

در این زمینه، چین همچنان علاقه شدید خود را به افغانستان نشان می دهد، احتمالاً به دلیل منافع اقتصادی خود در این کشور و تمایلش برای دسترسی به منابع معدنی در حوضه آمو دریا. چین همچنین قصد دارد تا از روابط طالبان و مسلمانان اویغوری، به نفع خود استفاده کند. به نظر می رسد که این سیاست برای چین به خوبی کارساز بوده است، زیرا رهبری طالبان از چین به دلیل تندخویی آنها علیه مسلمانان چینی خودداری کرده است.

قابل ذکر است، در 13 سپتمبر، طالبان از ژائو شنگ، سفیر جدید چین در افغانستان استقبال کرده و امیر خان متقی وزیر امور خارجه، نامزدی سفیر را گامی مهم با پیامی مهم توصیف نمود.

علاوه بر این، بیانیه ای از سفارت چین در افغانستان در 13 سپتمبر منتشر شد، از جامعه جهانی خواستند تا گفتگو با افغانستان را حفظ نمایند، این کشور را به ایجاد یک چارچوب سیاسی فراگیر، اتخاذ سیاست های معتدل، مبارزه با تروریسم و توسعه روابط دوستانه خارجی تشویق کنند. مقامات چین و طالبان در مورد تمایل خود برای روابط نزدیک تر، به ویژه در حوزه تجاری، آشکارا صحبت کرده اند.

به گفته حکومت موقت، انتصاب سفیر چین به کشورهای دیگر نیز نشان می دهد که با امارت اسلامی تعامل داشته باشند. به گفته سخنگوی ارشد طالبان، هدف آنها ایجاد روابط خوب برای حل همه مشکلاتی است که کشورشان را رنج می دهد.

در تحولاتی که مربوط به پاکستان می شود، مقامات افغانستان و پاکستان اخیراً به دلیل بسته شدن گمرک تورخم پس از یکسری حوادث ایجاد شده در مرزها، یکدیگر را مقصر دانسته اند. پیش از این، در 12 سپتمبر، طالبان ادعاهای دولت پاکستان مبنی بر اینکه آنها مقصر بسته شدن گذرگاه مرزی تورخم هستند، رد کردند. صدها موتر باربری حامل کالاهای ضروری از آن زمان تا کنون در هر دو طرف مرز سرگردان شده اند. سخنگوی وزارت خارجه در اسلام آباد، در 11 سپتمبر، طالبان را به ساختن سازه های غیرقانونی و دست زدن به تیراندازی بی رویه و بی دلیل متهم کرده است. ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی این وزارت، همچنین مدعی شد که افغانستان اجازه می دهد از خاک این کشور برای انجام حملات “تروریستی” به پاکستان استفاده شود. یادآوری می شود که هر دو کشور ماه هاست یکدیگر را به خاطر مسائل مرزی و حملات مسلحانه که اسلام آباد ادعا می کند از خاک افغانستان سرچشمه می گیرد، متهم می کنند.

همچنین لازم به ذکر است که پاکستان یکی از تنها سه کشوری بود که از سال 1996 تا 2001 به صورت رسمی حکومت گذشته طالبان را به رسمیت شناخت. با این حال، مانند سایر کشورها، پاکستان نیز از به رسمیت شناختن دولت فعلی طالبان خودداری کرده است. روابط دیپلماتیک نیز به دلیل شعله ور شدن برخی مسائل ناخوشایند در امتداد مرز آنها، از جمله درگیری های پراکنده و بسته شدن گذرگاه ها، بدتر شده است. اسلام آباد همچنین شکایت دارد که کابل در تامین امنیت مرزهای خود کوتاهی می کند.  به گفته مؤسسه مطالعات امنیتی پاکستان، حملات افزایش قابل توجهی داشته است، تقریباً 80 درصد در نیمه اول سال 2023 نسبت به سال گذشته.  روابط پاکستان و افغانستان بدون هیچ نشانه ای از بهبودی، همچنان رو به وخامت است.

(میلینیوم پست / 8 اکتبر 2023)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x