ایران خواستار همکاری بیشتر افغانستان برای مبارزه با مواد مخدر شد

معاون وزیر داخله ایران در دیدار با هیات افغانستانی خواستار همکاری بیشتر برای مبارزه با مواد مخدر شد و گفت: تحریم کاشت و خرید و فروش مواد مخدر در افغانستان اقدام بسیار خوبی بود که می تواند با ترسیم یک راهبرد یکپارچه توسط دولت افغانستان، به نتایج بیشتری منجر شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، نشست مشترک معاون امنیتی و انتظامی وزیر داخله ایران با معاون وزارت داخله در امور مبارزه با مواد مخدر افغانستان در محل وزارت کشور برگزار شد.

در این نشست «علی‌اکبر پورجمشیدیان» خواستار افزایش همکاری‌های مشترک فی مابین در حوزه مبارزه با مواد مخدر شد و با اشاره به حضور مهاجران افغانستانی در ایران تصریح کرد: ایران سال‌ها میزبان برادران افغانستانی بوده است و دولت و ملت ایران و افغانستان ارتباط نزدیکی با هم دارند.

معاون وزیر داخله با اشاره به حضور حدود چهار و نیم میلیون مهاجر قانونی و حدود ۲ میلیون نفر مهاجر غیر قانونی افغانستانی در ایران گفت: اراده ملت و دولت ایران بر تعامل بیشتر با ملت و دولت افغانستان و حل مشکلات فیمابین است.

وی با اشاره به برخی مشکلات بین دو کشور به خصوص بحث حقابه ایران اظهار کرد: خوشبختانه هر دو طرف انگیزه بالایی برای همکاری و حل این مشکل دارند و حقابه یک حق شرعی و قانونی ملت ماست؛ با حل این مشکل ما می توانیم در سایر حوزه های اقتصادی و امنیتی به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.

پورجمشیدیان با اشاره به سفر اخیری که به همراه وزیر خارجه ایران به افغانستان داشت گفت: خوشبختانه در بسیاری از امور نظم و انضباط بیشتری در کشور افغانستان مشاهده می شود که از جمله دلایل اصلی این پیشرفت خروج امریکایی‌ها از افغانستان است.

معاون وزیر کشور پیشرفت، آرامش و توسعه دولت و ملت افغانستان و ایران را به هم وابسته دانست و افزود: یکی از موضوعات اصلی همکاری دو کشور موضوع مبارزه با مواد مخدر است؛ تحریم کاشت و خرید و فروش مواد مخدر در افغانستان اقدام بسیار خوبی بود که می تواند با ترسیم یک راهبرد یکپارچه توسط دولت افغانستان، به نتایج بیشتری منجر شود.

وی نزدیکی پولیس ایران با پلیس افغانستان و در گام بعدی پاکستان در مبارزه با مواد مخدر را راهکار مناسبی برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر دانست و اظهار کرد: امروز مبارزه با مواد مخدر یک کار علمی است و دیگر روش های سنتی به تنهایی کافی نیست؛ خوشبختانه پلیس ایران با به روز ترین تجهیزات و آموزش ها مجهز شده است و می تواند تجارب خود را به پلیس افغانستان منتقل کند.

پورجمشیدیان مرزبانی را از دیگر حوزه های مورد نظر برای همکاری دانست و افزود: برخی پروژه ها که می تواند در حوزه اقتصادی مثمر ثمر باشند به دلیل اختلافات جزئی مرزی معلق مانده است و این مشکلات باید به زودی برطرف شوند.

تقدیر از ایران برای میزبانی از افغانستانی‌ها
ملا عبدالحق همکار، معاون وزارت داخله افغانستان در امور مبارزه با مواد مخدر نیز در این جلسه ضمن تقدیر از ایران بابت میزبانی از افغانستانی ها در چند دهه گذشته گفت: ما خوشحال هستیم که خانواده هایمان سالها با آرامش در کشور شما زندگی کردند.

وی با اشاره به امنیت برقرار شده پس از خروج امریکایی‌ها در افغانستان گفت: پیش از این در بسیاری از حوزه ها نا امنی وجود داشت و فساد در افغانستان گسترده بود؛ اما خوشبختانه امروز مسئولین دولتی در افغانستان همه در حال خدمت به مردم هستند.

معاون وزارت داخله افغانستان با اشاره به تجاوز کشورهای خارجی در ۴۵ سال گذشته به این کشور اظهار کرد: کشور و ملت ایران در طول این سالها همواره در کنار مردم افغانستان بوده است؛ امیدوار هستیم همکاری های دو طرف افزایش یابد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x