این فقط یک جنگ داخلی نخواهد بود!

در هفته های اخیر پیشرفت سریع طالبان باعث ترس در میان مردم افغانستان شده است که ممکن است دولت آنها سقوط کند. کاری که به طالبان اجازه می دهد امارت خود را که بر اساس افراط گرایی ساخته شده است دوباره مستقر کنند!

دولت رئیس جمهور اشرف غنی عمدتا سکوت کرده و نتوانسته است به مردم اطمینان دهد که حمایت ایالات متحده ادامه خواهد یافت!

فارن پالیسی با محمد حنیف اتمر وزیر امور خارجه افغانستان در مورد وخیم شدن اوضاع امنیتی، عدم رعایت تعهدات طالبان در توافق نامه فبروری ۲۰۲۰ با دولت ترامپ و چگونگی توافق سیاسی با طالبان گفتگو کرده است!

اتمر طی این مصاحبه گفت: “وضعیت دشواریست! طالبان به تعهداتشان در توافقنامه عمل نکرده اند. ما با حسن نیت عمل کرده ایم، اما طالبان از زمان اعلام خبر خروج نیروهای خارجی از افغانستان، یک عملیات تروریستی گسترده را در سراسر کشور آغاز کرده اند!”

“با وجود مذاکرات متوقف شده صلح، دولت افغانستان برای ورود طالبان آماده است. در طرح صلحی که رئیس جمهور افغانستان ارائه داد، ما در حال بررسی یک دولت همه شمول، تقسیم قدرت، یک دوره گذار و انتخابات هستیم!”

“این خواست مردم افغانستان است که کشور ما عاری از تروریسم، مواد مخدر، اقتصاد جنگ و جرایم سازمان یافته از جمله قاچاق انسان، سلاح، اخاذی و غارت منابع عمومی باشد. سوال ما از طالبان این خواهد بود که آیا آنها در این امر شریک هستند؟!”

“طالبان باید کشتار مردم افغانستان را متوقف کنند و با آتش بس و توقف خشونت، مطابق با تعهدات خود در توافق نامه دوحه عمل کنند! ما آنها را به صلح و شراکت در دولت دعوت می کنیم!”

“ما از پاکستان می خواهیم به روند صلح کمک کند، زیرا این امر به نفع آنهاست. اگر آنها در مورد صلح، ثبات و رفاه منطقه ای جدی هستند، ایجاد صلح در افغانستان یک ضرورت است و پاکستان باید در این امر سهیم باشد!”

“از نظر ضد تروریسم نباید هیچ تمایزی بین گروه های تروریستی وجود داشته باشد. اصل اصلی این است که همه آنها بد هستند. انتخاب نباید یک سیاست باشد زیرا اگر بخواهید به این امید که دیگران به شما آسیب نرسانند روی یک گروه تمرکز کنید، اولا این واقع بینانه نیست و دوم اینکه گروه های دیگر به دنبال شما می آیند!”

“چین دارای منافع قانونی از جمله امنیت و اقتصاد است. با توجه به اهمیت استراتژیک افغانستان از نظر اتصال، طرح کمربند و جاده مطمئنا از یک منطقه با ثبات بهره مند می شود و ثبات منطقه به شدت به ثبات افغانستان بستگی دارد!”

“چین قطعا در ایجاد اجماع منطقه ای، همکاری با پاکستان و پشتیبانی از روند صلح و اعمال فشارهای لازم بر طالبان نقش دارد. چین برای ایالات متحده و دیگر بازیگران منطقه روشن ساخته است که افغانستان محل همکاری برای منافع مشترک است، بنابراین ما باید از این مزیت استفاده کنیم!”

اتمر در مورد اطمینان خاطر از حمایت دولت بایدن برای اطمینان از جلوگیری از سقوط دولت افغانستان گفت: “اساسا دو سناریو وجود دارد. سناریوی اول افغانستانی صلح آمیز که نه تنها به نفع مردم افغانستان بلکه به نفع منطقه و جامعه جهانی خواهد بود!”

“سناریوی دوم جنگی بی پایان خواهد بود. اما من به منطقه و جامعه جهانی هشدار می دهم این فقط یک جنگ داخلی نخواهد بود. این جنگ به شبکه های تروریستی و همچنین گروه های جنایتکار سازمان یافته فراملی اجازه خواهد داد تا با یکدیگر همکاری کنند و منافع منطقه و جامعه جهانی را تهدید کنند!”

“آنچه ما از ایالات متحده شنیدیم مربوط به یك بسته كمك بود كه شامل اول امنیت از نظر حضور نیروها و پایداری و توسعه نیروهای امنیت ملی افغانستان، و دوم کمک های اقتصادی و بشردوستانه و سوم پشتیبانی سیاسی و دیپلماتیک بوده است!”

“دولت امریكا به ما گفت كه فقط نیروهای نظامی خارج می شوند. بقیه عناصر در جای خود باقی می مانند و در مناطق خاصی افزایش می یابند. این اطمینان نه تنها از طرف دولت بلکه از کنگره ایالات متحده نیز به ما داده شده است!”
فارن پالیسی
۲۰۲۱/۹/۷

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x