بازسازی سیستم دفاع هوایی افغانستان توسط روسیه

براساس گزارش اخیر نشریه فوربس: حکومت سرپرست افغانستان با وجود گرم شدن روابط همراه با روسیه، قصد خود را برای ایجاد سیستم دفاع هوایی با تجهیزات روسی ابراز کرده اند. این درحالیست که مسکو در ماه های اخیر مایل به مسلح ساختن حوثی ها در یمن و حتی حزب الله لبنان با موشک های پیشرفته می باشد، ممکن است برای افغانستان چندان تمایل نداشته باشند.

در اوایل سال 2023، طالبان بیشترین سهم از بودجه افغانستان را به سیستم دفاعی خود اختصاص داده و هدف خود را برای ایجاد این سیستم بیان کرده است. قاری فصیح الدین فطرت، عضو بلندمرتبه حکومت افغانستان، در آپریل 2023 به نقل از رویترز اظهار  داشت که: «موشک های ضد هوایی نیاز کشورهاست، شکی در آن نیست که افغانستان در تلاش است و تمام تلاش خود را می کند تا به موشک های مورد نیاز دست پیدا کند».

با این حال جنرال سید عبدالبصیر صابری رئیس بخش لوجستیک وزارت دفاع افغانستان در مصاحبه با خبرگزاری دولتی تاس به تاریخ 29 اگست، راجع به این موضوع صریح تر سخن گفته است: « به اندازه کافی تجهیزات زمینی داریم، فکر می کنیم که ما نیاز به تجهیزات دفاع هوایی و کنترل حریم هوایی نیاز داریم. ممکن است خرید ما از شما (روسیه) باشد». وی افزود: «در آینده قصد داریم تجهیزات ساخت روسیه بخریم که ما را قادر خواهد ساخت پدافند هوایی ایجاد کنیم. ما دوست داریم چنین تسلیحاتی داشته باشیم، زیرا شما پیشرفته ترین کشور جهان از نظر این فناوری ها هستید».

شاید همین چند سال پیش غیرقابل تصور بود که طالبان چنین درخواستی را مطرح کنند. اما اظهارات صابری در زمانی بیان می‌شود که روابط با روسیه گرم شده است، برای نمونه می توان اشاره کرد به دعوت مسکو از مقامات حکومت سرپرست به مجمع سن پترزبورگ در ماه می سال جاری. نظرات صابری نشان می دهد که این گروه امیدوار است گرم شدن روابط بتواند به دستیابی به سلاح های مورد نیاز تبدیل شود.

ارائه سامانه پدافندی برد کوتاه پانتسیر به طالبان بدون شک ایالات متحده را نگران خواهد ساخت. با این وجود بهبود سیستم دفاع هوایی در افغانستان می تواند عملیات پهپادی (مانند اتفاقی علیه ایمن الظواهری در اگست 2021 رخ داد) را پیچیده سازد. در ماه مارچ سال جاری، طالبان اعلام کردند که پهپادهای آمریکایی در حال گشت زنی و «نقض» حریم هوایی کشور هستند. در همان روزی که مصاحبه صابری منتشر شد، در 29 اگست، نیروهای عراقی یک پهپاد آکسونگور ترکیه را بر فراز منطقه کرکوک سرنگون ساختند، ظاهراً از یکی از پانتسیرمدل اس 1 برای این کار استفاده کرده بودند.

پاول لوزین، تحلیلگر سیاسی روسی و محقق در دانشکده حقوق و دیپلماسی فلچر اظهار می دارد که روسیه به این زودی ها تسلیحات پیشرفته خود را به طالبان نمی فروشد و مصاحبه صابری را نوعی چاپلوسی برای کرملین توصیف کرد. وی در ادامه عنوان می کند که طالبان هنوز آماده خرید تسلیحات نیستند. لوزین در ادامه گفت: «تنها راه ممکن برای تأمین سیستم‌های دفاع هوایی مانند “بوک”، “تور” یا “پانتسیر” در افغانستان، تأمین آن‌ها همراه با متخصصین آن است. مشکل اینجاست که نیروهای طالبان برای مقابله با این سیستم‌ها آشنایی لازم را ندارند.»

بنابراین، اگر “بوک” یا “پانتسیر” روسیه را در نزدیکی کابل یا قندهار ببینید، به ناچار به این معنی است که توسط ارتش روسیه اداره می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x