طالبان میگویند، بازگشایی سفارتهای کشورهای منطقه و جهان در کابل، گامی بسوی مشروعیت حکومت طالبان است و به گفته آنها امارات متحده عرب دیروز (شنبه ۲۹ عقرب) سفارت خود را در کابل باز کرده است.
احمدالله وثیق، معاون سخنگوی حکومت طالبان در توییتر خود نوشته که در حال حاضر امارات متحده عرب و افغانستان روابط خوب دارند و این روابط باید تقویت شود.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان نیز روز شنبه به یک خبرگزاری مالیزیا به نام برناما گفت که جرمنی هم در هفتۀ جاری سفارتش را در کابل باز خواهد کرد.
خبر گشایش احتمالی سفارت جرمنی در کابل در حالی نشر شده که پنج شنبۀ گذشته، جاسپر ویک و آرنل دی بونت فرستاده های خاص جرمنی و هالند برای افغانستان همراه با مارکوس پوتزل سفیر جرمنی در کابل، با نمایندگان طالبان دیدار کرده اند.
آقای متقی با اظهار اینکه علاوه بر جرمنی، ایتالیا و ترکیه نیز قصد دارند سفارتهای شان را در کابل باز کنند گفته که پاکستان، ایران، ترکمنستان و قزاقستان قبلاً سفارتهای خود را در کابل باز کرده اند.
در هفتۀ گذشته، ایالات متحده امریکا با قطر توافقنامهای را امضا کرد که به اساس آن قطر سفارتش را در کابل باز میکند و از منافع امریکا در افغانستان نیز نمایندگی خواهد کرد.
ذبیحالله مجاهد سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان به رادیو آزادی گفته که حکومت آنها در تلاش است تا نمایندگیها و قنسولگریهای افغانستان را در سراسر جهان فعال نگهدارد.
مجاهد گفت: “وزارت امور خارجه امارت اسلامی با اکثر سفارتها در تماس است. به آنها گفته است که با سفیر و پرسنل موجود باید به کار شان ادامه دهند. به موضوعات پاسپورت، ویزه و سایر مسایلی را که افغانها در کشورهای دیگر با آن مواجه هستند، پاسخ داده و تا حد ممکن خدمات ارائه کنند. تا آنجاییکه عرف دیپلوماتیک اجازه میدهد، با همه همکاری و هماهنگی شده است.”
به گفته آقای مجاهد، آنها دپلوماتهای جدید را به شماری از سفارتها معرفی میکنند و در برخی دیگر دپلوماتهای سابق و تیمهای آنها به کار شان ادامه خواهند داد.
تا کنون تنها یک تیم دپلوماتیک طالبان در سفارت افغانستان در اسلام آباد مستقر شده، در شماری از کشورهای دیگر هنوز هم دپلوماتهای حکومت سابق فعالیت میکنند.
طالبان میگویند که حکومت آنها همۀ شرایط جامعه جهانی را برآورده کرده و باید به رسمیت شناخته شود، اما کشورهای جهان تا هنوز تمایلی به این کار ندارند و حتی یک کشور نیز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
لندسی گراهام سناتور جمهوری خواه و مایکل والتز، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا اخیراً گفته اند که حکومت طالبان نباید به رسمیت شناخته شود.
آنها در نامهای به آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد که نسخهای از آن در وبسایت پولیتیکو نشر شده گفته اند که طالبان حقوق زنان و دختران را در افغانستان زیر پا کرده، متحدان سابق امریکا، ناتو و فعالان آزادی بیان را تعقیب کرده و کشتهاند. به گفتۀ آنها، طالبان با سازمانهای تروریستی خارجی مانند القاعده و شبکه حقانی ارتباط دارند.
اما طالبان متعهد شده اند که به حق آموزش و سایر حقوق زنان احترام کرده و گفته اند که مکاتب متوسطه و لیسه های دختران را در شماری از ولایات باز کرده اند و این پروسه در سایر ولایت افغانستان نیز اجرا خواهد شد.
طالبان قبلاً گفته اند که با شبکه های تروریستی بینالمللی ارتباطی ندارند و عملیات را برضد جنگجویان دولت اسلامی معروف به داعش آغاز کرده اند.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۲۱/۱۱