بانک جهانی: اگر طالبان بخواهند، اقتصاد افغانستان سقوط نمی‌کند

بانک جهانی می‌گوید که از سقوط اقتصاد افغانستان جلوگیری شده می‌تواند اگر این کشور کمک‌های بین‌المللی دریافت کند و حکومت طالبان به حقوق بشر احترام بگذارد و امور مالی خویش را به درستی مدیریت کند.

این بانک مستقر در امریکا گفت که این مسیر در آینده به اقدامات جامعهٔ بین‌المللی و حکومت طالبان نیاز خواهد داشت.

بانک جهانی افزوده است که کشورها و سازمان‌های اهداکننده توقع دارند که “ادارهٔ موقت طالبان” معیار‌های اساسی برخورد با زنان و دختران را رعایت کرده و به حقوق بشر احترام بگذارند و امور اقتصادی افغانستان را به درستی مدیریت کنند.

از زمانی که طالبان دوباره به قدرت رسیده اند، به تعهدات شان مبنی بر برخورد نرمتر و متفاوت‌تر از سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ عمل نکرده اند؛ مکاتب متوسطه و لیسه دختران هنوز هم مسدود است و زنان به صورت استثنایی در چند اداره، حق کار و سفر را ندارند.

در پی راکد شدن دارایی‌های افغانستان در خارج و قطع کمک‌های خارجی، با وجود احیای برخی از کمک‌ها، این کشور با بحران شدید اقتصادی مواجه است.

حکومت طالبان به کرات از جامعهٔ جهانی و به ویژه از امریکا خواسته است تا دارایی‌های راکد شدهٔ افغانستان را آزاد سازند. این در حالیست که با گذشت هشت ماه، هنوز هم هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

پیش از این، امریکا و کشورهای غربی به طالبان گفته بودند که اگر در پی‌کسب مشروعیت جهانی اند باید حکومت همه‌شمول ایجاد کنند و به حقوق تمامی شهروندان افغانستان، به شمول زنان، دختران واقلیت‌ها احترام بگذارند.

اما طالبان این پیشنهادات را مداخله در امور داخلی افغانستان خوانده و گفته اند که به هیچ گونه فشار تن نخواهند داد.

پیش از این، امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان گفته بود: “آنچه را در کشور خود انجام می‌دهیم، تحت شرایط یا زیر فشار کسی انجام نداده و بر اساس پلان و پالیسی خود، چه در بخش تعلیمی، چه در بخش اقتصاد یا بخش‌های دیگر، انجام می‌دهیم.”

بانک جهانی هشدار داده است که تحت وضعیت کنونی، احیای اقتصادی افغانستان دشوار به نظر می‌رسد و پیشبینی کرده است که سرانهٔ عواید ناخالص این کشور تا پایان سال جاری در مقایسه با سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۰ درصد رکود خواهد داشت و به نظر می‌رسد که سرانه درآمد افغانستان در ماه‌‌های اخیر سال گذشته یک ثلث کاهش یافته است.

بانک جهانی همچنین گفته است که در صورت عمل بر پیشنهادات، اقتصاد افغانستان در حال حاضر می‌تواند به اندازه‌ای رشد کند که سطح زندگی در آن بهبود یافته یا فرصت‌های اشتغال را همه ساله برای ۶۰۰ هزار نفری که به سن کاری می‌رسند، فراهم کند.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، حدود ۹۵ درصد مردم افغانستان غذای کافی نداشته و نه میلیون نفر در معرض خطر قحطی قرار دارند.
(صدای آمریکا)
۲۰۲۲/۰۴/۱۵

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x