بانک جهانی: بی ثباتی سیاسی و امنیتی روند بهبود اقتصادی افغانستان را کاهش داده است!

در گزارش اقتصادی بانک جهانی که روز دوشنبه نشر شد، آمده که هرچند رشد بخش زراعت افغانستان در سال ۲۰۲۰ توانست تا حدودی باعث تامین ثبات اقتصادی در این کشور شود، اما رشد کل اقتصاد افغانستان در سال ۲۰۲۰ حدود دو درصد کاهش داشته‌است.

بربنیاد گزارش این بانک، چالش‌های امنیتی و سیاسی، احتمال کاهش میزان کمک‌های بین‌المللی، وضع قرنطین، کاهش میزان سرمایه‌گذاری ضربه‌های سنگینی بر اقتصاد در این کشور زده‌است.

بانک‌ جهانی‌ پیش‌بینی کرده که افغانستان در سال ۲۰۲۱ یک درصد رشد اقتصادی و در سال ۲۰۲۲ در صورتی‌که بحران کووید-۱۹ کمرنگ شود، حدود ۳ درصد رشد اقتصادی خواهد داشت.

این بانک به دلیل رشد سریع جمعیت در افغانستان، برگشت درآمد سرانه تا سال ۲۰۲۵ به سطح پیش از کووید-۱۹ را بعید دانسته‌است.

افزون براین، احتمال دچار شدن افغانستان در سال ۲۰۲۱ با خشک‌سالی را نیز موجب کم شدن فعالیت‌های زراعتی و کاهش رشد اقتصادی دانسته‌است.

هینری کرالی، رئیس دفتر بانک جهانی برای افغانستان گفت: “فقر و تنگ‌دستی به ویژه در مناطق روستایی شدیدتر شده. مردم در شهر‌ها کار‌های غیر رسمی خود را از دست داده اند. مدتی را در بر خواهد گرفت که تأثیرات کووید-۱۹ بر افغانستان جبران شود. میزان اعتماد در نتیجه ادامه‌ی ناامنی‌ها و کاهش کمک‌های بین‌المللی کاهش یافته، تمویل کننده‌های زیاد در ماه نومبر کمک‌های کم‌تر را نسبت به آن‌چه در سال ۲۰۱۸ کرده‌بودند، وعده دادند.”

در این‌ گزارش تاکید شده که همکاری نزدیک و پایدار دولت افغانستان و شرکای بین‌المللی‌اش در بهبود اوضاع اقتصادی و اعاده اعتماد به بخش خصوصی می‌تواند نقش حیاتی بازی کند و در کنار آن دولت افغانستان نیز باید به‌هدف بهبود وضعیت حکومت‌داری‌، تطبیق اصلاحات، مبارزه با فساد، جمع‌آوری عواید و تقویت تجارت را شدت بخشد.

کارشناسان اقتصادی باور دارند که‌ در کنار جنگ‌ و ناامنی و سرنوشت ناروشن گفت‌وگوهای صلح، گسترش ویروس کرونا نیز آسیب زیادی به رشد اقتصادی در افغانستان وارد کرده‌است.
اوریسادیاری
۲۰۲۱/۵/۴

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x