با افزایش شدید نیاز در افغانستان ، گروه های امدادی درخواست کمک می کنند!

گروه های امدادرسانی بین المللی این هفته هشدار دادند که سیستم مراقبت های صحی در افغانستان در آستانه فروپاشی است و تهدید می کند که بحران انسانی این کشور همزمان با کاهش دمای هوا آغاز خواهد شد.

هزاران مرکز مراقبت های صحی داروهای ضروری خود را تمام کرده اند. دو ماه است که داکتر معاش نگرفته اند و راه حلی برای این مسئله در نظر گرفته نشده است. به گفته سازمان صحی جهانی، در هفته های اخیر مواردی از جمله سرخک و اسهال افزایش یافته است.

به مدت دو دهه، کمک های بانک جهانی و سایر مساعدت کنندگان بین المللی سیستم مراقبت های صحی این کشور را تقویت کرد اما پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان، آنها ۶۰۰ میلیون دالر کمک های صحی را مسدود کردند.

اکنون، با گذشت بیش از یک ماه از حکومت طالبان، آمار تلفات روشن می شود.

الکساندر ماتئو، مدیر فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ، در این باره گفت: “ما عمیقا نگران هستیم که افغانستان در صورت سرازیر نشدن کمک ها و پول به کشور در عرض چند هفته، سقوط قریب الوقوع خدمات صحی و تشدید گرسنگی رخ دهد، زمستان سخت همراه با فلاکت و سختی های بیشتری مردم را تهدید می کند “.

بحران مراقبت های صحی در حال آشکار شدن سرعت خدمات اولیه است زیرا کمک های بین المللی با نحوه توزیع کمک های بسیار ضروری به کشور تحت حکومت طالبان مبارزه می کنند.

به گفته بانک جهانی، کمک های خارجی زمانی ۷۵ درصد از هزینه های عمومی کشور را تشکیل می داد اما پس از تسلط شبه نظامیان در ۱۵ اگست، ایالات متحده بیش از ۹ میلیارد دالر از حساب های آمریکایی بانک مرکزی افغانستان و سرمایه گذاران بزرگ بین المللی را مسدود کرد. بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، پرداخت ها را نیز متوقف کردند.

کشورهای کمک کننده نگران هستند که طالبان سرکوب وحشیانه اولین حاکمیت خود را از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ مجددا اعمال کند. گروه های کمک کننده و دولت های خارجی در مورد یافتن راهی برای انتقال پول و منابع به افغانستان بدون قرار دادن آنها در دست طالبان صحبت کرده اند، اما تا آن زمان، افغان ها بهای سنگینی خواهند پرداخت.

ماتئو روز پنجشنبه گفت: “باید راه حلی برای جریانهای مالی به افغانستان وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که حداقل معاشات پرداخت می شود و منابع ضروری – که برق و آب دو مورد آنها هستند – تهیه می شود.”

هفته گذشته، ایالات متحده راه را برای ورود برخی کمک ها به افغانستان باز کرد و دو مجوز عمومی صادر کرد تا به دولت ایالات متحده و برخی سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد اجازه دهند با طالبان برای ارائه کمک های بشردوستانه همکاری کنند.

به گفته فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ، در حال حاضر حدود ۱۸ میلیون افغان، تقریبا نیمی از جمعیت، نیاز فوری به کمک های بشردوستانه دارند.
ایکانومیک تایمز
۲۰۲۱/۲/۱۰

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x