بحث حقوق بشر در افغانستان؛ نماینده گان ویژه امریکا با زنان افغان دیدار کردند

توماس ویست، نمایندهٔ ویژه امریکا برای افغانستان روز جمعه در شبکهٔ ایکس‌ در چندین بیانیۀ کوتاه نوشته که او و رینا امیری در حاشیهٔ ۷۸مین نشست سازمان ملل متحد در نیویارک با شماری از زنان فعال افغان گفتگو کرده اند.

گفته شده است که در این گفتگو ها٬ مستقیماً از آن‌ها در مورد انکار طالبان از حقوق اساسی‌شان، آموزش، کار، رفت‌وآمد آزادانه، اظهار رأی و مشارکت به حیث اعضای برابر در جامعه و سایر حقوق شنیدند.

آن‌چه طالبان همواره رد کرده و گفته که آن‌ها در چهارچوب شریعت اسلام حقوق زنان را تامین کرده اند.

آقای ویست همچنان گفته که با وزیران خارجهٔ پاکستان، ناروی و جاپان، رئیس کمیتهٔ بین‌المللی نجات و نماینده سازمان همکاری‌ اسلامی نیز گفتگو کرده‌اند.

او گفته است که در این دیدارها در مورد منافع مشترک امنیتی، حمایت و نیازمندی‌های زنان و دختران افغان و وضعیت کمک‌های بشری در افغانستان صحبت شده است.

آقای وبست افزوده، از تلاش‌های نماینده‌گان سازمان همکاری کشورهای اسلامی در بخش اعتدال، صبر، تحصیل و دسترسی زنان افغان به کار استقبال شده است.

این درحالیست که یک هیئت سازمان همکاری اسلامی اخیراً به افغانستان سفر کرده و در مورد تحصیل و کار زنان افغان با مقام‌های مختلف طالبان دیدار و گفتگو کرده بود.

اما شماری از مقام‌های طالبان به آن‌ها گفته بودند که در این بخش باید از صبر و حوصله کار گرفته شود.

شماری از فعالان حقوق زن افغان اما می‌گویند، تا زمانی‌که فشار عملی بر طالبان وارد نشود و محدودیت‌ها افزایش نیابد، تنها دیدارها نتیجه نمی‌دهد. کریمه رحیم‌یار فعال حقوق زن در این مورد می‌گوید:

“طی دو سال گذشته چنین دیدارها به درد ما نخورد، برعکس محدودیت‌ها در برابر ما افزایش یافت، تا زمانی‌که فشارهای عملی را بیشتر نکنند و از صلاحیت‌های شان استفاده نکنند، این چنین دیدارهای پشت پرده و روی پرده هیچ فایده برای حقوق زنان افغان نخواهد داشت نه هم نتیجهٔ مثبت خواهد داد.”

این درحالی‌ست که قرار است، روز جمعه ۲۲ سپتمبر، در حاشیهٔ ۷۸مین نشست عمومی سازمان ملل متحد، یک نشست در مورد ارزیابی وضعیت زنان و دختران افغان برگزار شود.

نصیر احمد فایق، سرپرست نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد در شبکهٔ ایکس‌اش نوشته، قرار است در این نشست ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای افغانستان و برخی از فعالان حقوق بشر افغان و امریکایی سهم داشته باشند.

دو روز پیش نیز در یک اعلامیه‌ای مشترک وزیران خارجهٔ دوازده کشور، بر جلوگیری از تعبیض سیستماتیک طالبان در برابر زنان و دختران در افغانستان تأکید شد.

در این اعلامیه از نهادینه شدن آزار جنسی توسط طالبان در افغانستان ابراز نگرانی شده و گفته شده از زمانی‌که طالبان دوباره به قدرت رسیده اند، با یک سلسله فرمان‌ها، دختران و زنان را هدف قرار داده و آن‌ها را از حضور در زندگی عام دور کرده‌اند.

پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان، دختران از آموزش بالاتر از صنف ششم محروم شده‌اند و در پایان سال گذشته نیز دختران را از تحصیلات عالی منع کردند.

حکومت طالبان همچنین زنان را از کار در بسیاری از اداره‌های دولتی و تمامی اداره‌ها غیر دولتی و نهادهای خارجی منع کرده و همچنان بر رفتن آن‌ها به پارک‌ها، مکان‌های تفریحی، حمام زنان و ورزشگاه‌ها نیز محدودیت وضع کرده است.

این اقدام‎ات طالبان در داخل و خارج از کشور واکنش‌هایی را برانگیخته است، اما طالبان تا کنون از تصامیم‌شان عقب نشینی نکرده‌اند.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x