بحران اخراج پناهجویان افغان از پاکستان

با شدت گرفتن روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان، برخی از آن‌ها ادعا می‌کنند که پولیس پاکستان برخلاف تعهد حکومت این کشور مهاجرین افغان را که اسناد قانونی اقامت در این کشور دارند٬ نیز اخراج می‌کند.

زرغونه احمدی یک تن از وکلای مدافع افغان که به‌گفته او بنا بر تهدید‌ات امنیتی در افغانستان به پاکستان پناه برده می‌گوید، با وجود داشتن اسناد قانونی برای بود‌وباش در این کشور، پولیس صبح روز پنجشنبه وارد خانه او شده و شوهرش را با فرزندان‌اش بازداشت کرده است.

زرغونه به رادیو آزادی در این مورد می‌افزاید:

“دیروز تقریباً ساعت ۱۰ صبح پولیس پاکستان به خانه‌ام هجوم آوردند، با یک رویه بسیار آزار دهنده تمام افراد خانوادهٔ من را مورد بازرسی قرار دادند، باوجودی‌که پاسپورت و ویزه داشتیم، قانونی وارد پاکستان شده ایم، توکن «یو‌ان‌اچ‌سی‌آر» [کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان] را نیز داشتیم، فورم پولیس که از طرف امریکا برای ما داده شده بود نیز داشتیم، اما متأسفانه پولیس شوهر و فرزندانم را بازداشت کرد که فعلاً هم در حالت بی‌سرنوشتی در کمپ انتقال‌شان به سر می‌برند.”

به گفتهٔ بانو احمدی، شماری از همسایه‌های شان نیز که به‌گونهٔ قانونی در پاکستان زنده‌گی می‌کردند بازداشت شده‌اند.

از سوی هم، یک تن از کارمندان کمیسیون پیشین حقوق بشر افغانستان که به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهد نام‌اش را در گزارش بنویسیم در صحبت با رادیو آزادی می‌گوید، با آن‌که اسناد قانونی اقامت در پاکستان را داشت روز پنجشنبه پس از بازداشت از سوی پولیس با خانواده‌اش از پاکستان اخراج شده است:

“پولیس ما را گرفت، برای ما گفت مهم نیست که کسی اسناد دارد یا ندارد، افغان که باشید همه‌تان را دیپورت می‌کنیم، پنج لک کلدار پیشم بود، پاسپورت ویزه همه چیز داشتم، ویزه خود را همیشه تمدید می‌کردم، به بسیار دربدری بی‌عزتی ما را دیپورت کردند و پول‌های ما را گرفتند، حال از صبح پشت خانه کرایی می‌گردم پیدا نمی‌شود که پیدا می‌شود پول‌اش را ندارم، نمی‌دانم کجا خیمه بزنم و زمستان را تیر کنم.”

حکومت سرپرست پاکستان بارها اعلام کرده که تنها آن عده از مهاجر غیر قانونی افغان را اخراج می‌کند که اسناد قانونی اقامت در این کشور را ندارند.

پاکستان به تاریخ سوم اکتوبر سال روان اعلام کرد که بیش از ۱.۷ میلیون مهاجر غیر قانونی افغان باید تا اول نومبر سال روان به افغانستان بازگردند، در غیر آن اخراج خواهند شد.

با پایان یافتن این ضرب‌الاجل یک ماهه در روز چهارشنبه هفته روان روند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان در سراسر این کشور شدت گرفته است.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند از زمان اعلام این ضرب‌الاجل یعنی در یک ماه گذشته، بیش از ۱۶۵ هزار افغان پاکستان را ترک کرده‌اند و هزاران تن دیگر هنوز هم در گذرگاه‌های تورخم و سپین بولدک منتظر برگشت به کشور شان هستند.

هرچند بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی از پاکستان خواسته اند تا بر تصمیم‌اش تجدید نظر کند، اما مقام‌های پاکستانی گفته اند که بر این اقدام خود می‌ایستند و در مورد آن سازش نمی‌کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x