پس از قدرت گرفتن مجدد طالبان در افغانستان، هیاتی به رهبری جفری گریکو، رییس اتاق تجارت امریکا و افغانستان برای اولین بار به کابل سفر کرد و با نمایندگان حکومت طالبان و بخش خصوصی در مورد مسایل دوجانبه گفتگو کرد.
جفری گریکو در کنفرانس “روابط تجاری و اقتصادی افغانستان” در هوتل سرینا در کابل به روز چهارشنبه ششم سپتمبر گفت که از “بازگشت صلح” و “کاهش فساد” در افغانستان خوشحال است و افزود که در بازگشت به ایالات متحده از چشمدیدهای خود به کانگرس امریکا گزارش خواهد داد.
گریکو در سخنان خود همچنین به موضوع مسدود شدن داراییهای بانک مرکزی افغانستان در ایالات متحده اشاره کرد و گفت که برای رهایی این پول تلاش خواهد کرد. اما گفت که امکان بازگرداندن پول های مسدود شده به بانک مرکزی افغانستان وجود ندارد. با اینحال، او افزود که تلاش خواهد کرد تا راهی برای انتقال این پول به بانکهای واسطه خصوصی امریکایی بیابد.
در این کنفرانس اقتصادی شماری از مقامات ارشد حکومت طالبان به شمول ملا عبدالغنی برادر و شماری از نمایندگان سکتور خصوصی نیز اشتراک داشتند.
ملا برادر در این کنفرانس گفت که حکومت طالبان انواع تسهیلات را برای رشد اقتصادی و تجاری به سرمایهگذاران و تاجران خارجی و داخلی فراهم کرده و از آنها حمایت کامل میکند.
او گفت که به منظور توسعه اقتصادی افغانستان یک بورد مشورتی اقتصادی تشکیل میشود که همه اعضای آن متخصص در امور اقتصادی خواهند بود. او همچنین گفت: “کار بر روی ایجاد راهبرد ملی اقتصاد در حال انجام است”.
او تاکید کرد: “با روی کار آمدن امارت اسلامی وضعیت اقتصادی که به چالش جدی مواجه بود، اکنون دوباره رو به بهبود است، فساد اداری از بین رفته، از کشت و قاچاق مواد مخدر جلوگیری شده، پول افغانی در برابر اسعار خارجی ثابت باقی مانده، قیمت مواد خوراکی و غیرخوراکی کاهش یافته است”.
همچنان معاون اقتصادی ریاستالوزرای حکومت طالبان گفت که حکومت این گروه از سرمایهگذاری روی معادن حمایت میکند.
او گفت: “نه تنها افغانها، بلکه خارجیها نیز میتوانند در افغانستان سرمایه گذاری کنند که نمونه بارز آن سرمایهگذاری مشترک سرمایهگذاران آسیایی و اروپایی با سرمایهگذاران افغان در معدن آهن غوریان هرات است”.
ملا برادر افزود که علاوه بر برق، معدن، زراعت، ترانسپورت، زیربنا و فناوری، سرمایه گذاری در سایر بخشها نیز نیاز افغانستان است و حکومت طالبان فرصتهای سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران خارجی و نیز سرمایه گذاران داخلی فراهم کرده است.
اتاق تجارت ایالات متحده و افغانستان در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد. این اتاق در سال های گذشته نشست های سالانه را بین اعضای اتاق در امریکا و افغانستان ترتیب داده است.