برخی از مهاجران افغان در آمریکا رفتار نامناسبی با سازمان‌های مهاجرتی دارند

گزارش تازه‌ای از وزارت خارجه آمریکا نشان می‌دهد که برخی از مهاجران افغان که در ۱۹ ماه گذشته به آمریکا انتقال یافته‌اند، دردسر‌های زیادی برای سازمان‌های مهاجرتی این کشور ایجاد کرده‌اند.

شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز به نقل از دفتر بازرس کل وزارت خارجه امریکا، گزارش داده است که سازمان‌های کمک به مهاجران افغان، از نژادپرستی، تبعیض جنسیتی و آزار لفظی برخی از مهاجران شکایت کرده‌اند.

سازمان‌های مهاجرتی آمریکا در فاصله ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ در مجموع حدود ۷۲ هزار مهاجر افغان را برای اسکان مجدد حمایت کردند. اما این همکاری و حمایت از مهاجران، چالش‌هایی نیز داشته است.

سازمان‌های مهاجرتی بیشترین چالشی را که با آن مواجه بوده‌اند، رفتار نامناسب مهاجران توصیف کرده و آن را ناشی از ناآشنایی برخی از مهاجران افغان با فرهنگ و جهت‌گیری فرهنگی در آمریکا دانسته‌اند. برای نمونه، تعدادی از کارمندان این سازمان‌های مهاجرتی، تبعیض جنسیتی یا نژادپرستی در رفتار مهاجران احساس کرده‌اند. شماری از این سازمان‌ها همچنین گفته‌اند که برخی از افغان‌ها حاضر نبودند با مدیران زن برای بررسی پرونده‌های خود همکاری کنند، یا تمایلی به همکاری با اقلیت‌های‌ نژادی نیز نداشته‌اند.

بنا به این گزارش، تعدادی از مهاجران افغان نیز توقع‌های بسیار بالایی از سازمان‌های مهاجرتی داشته‌اند. در حالیکه سرانه کمک‌هزینه برای هر مهاجر افغان ۲۲۷۵ دالر بوده که ۱۲۲۵ دالر آن به صورت مستقیم به آنان پرداخت می‌شده، برخی از مهاجران خواهان کمک‌های بیشتر و طولانی‌تر بوده‌اند. آنان به سازمان‌های مهاجرتی گفته‌اند که شنیده‌اند به هر مهاجر مبلغی تحت عنوان «خوش‌آمد» پرداخت می‌شود، و خواستار دریافت آن شده‌اند. عده دیگری از مهاجران نیز در مورد مسکن توقع‌های بیش از توان سازمان‌های مهاجرتی داشته‌اند و خانه‌هایی را که این سازمان‌ها برای آنان در نظر گرفته بودند، رد کرده‌اند. شماری از مهاجران که دارای تحصیلات عالی و موقعیت‌های شغلی بهتری در افغانستان بوده‌اند، توقع داشتند که در آمریکا نیز بر اساس تخصص و موقعیت شغلی قبلی در افغانستان، شغلی برای آنان پیدا شود.

این سازمان‌ها به دولت فدرال آمریکا توصیه کرده‌اند که پیش از انتقال مهاجران افغان به آمریکا، به آنان در زمینه فرهنگ، چگونگی خودکفایی، مدیریت انتظارات مهاجران، انتقال توقعات مردم آمریکا از مهاجران، و ارزش‌های جنسیتی و نژادی مشاوره داده شود تا با این مسایل آشنا شوند. با این حال، به گزارش فاکس‌نیوز، رویکرد این گزارش بازرس کل وزارت خارجه آمریکا در قبال مهاجران افغان، مثبت‌تر از گزارش پیشین بوده است. در گزارش‌های قبلی بازرسان کل در بخش‌های مختلف و به صورت کلی، روند تخلیه افغان‌ها اشتباه و نادرست ارزیابی شده است.

در حال حاضر نهاد‌هایی که بیرون از آمریکا، مسئولیت تنظیم برنامه انتقال مهاجران پذیرفته‌شده افغان را به این کشور بر عهده دارند، کلاسی به نام «آشنایی فرهنگی» به مهاجران ارائه می‌کنند. این کلاس آموزشی معمولا پس از خاتمه یافتن روند انتقال و آماده شدن مهاجران برای پرواز به آمریکا برگزار می‌شود. اما به نظر می‌رسد که این کلاس‌ها هم نمی‌تواند همه مهاجران را با فرهنگ آمریکا کاملا آشنا کند. دلیل اصلی این مشکل، این است که بخش عمده مهاجران افغان را افرادی تشکیل می‌دهند که سواد چندانی ندارند. آنان با مفاهیمی که برای آنان توضیح داده می‌شود، کاملا بیگانه‌اند. برای مثال، برابری زنان و مردان در آمریکا برای بسیاری از مهاجران افغان هنوز جا نیفتاده است. بسیاری از آنان، زنان و دختران خود را همچنان در چهارچوب خانه زندانی کرده‌اند و به آنان اجازه نمی‌دهند از خانه بیرون روند.

البته بازرس کل وزارت خارجه آمریکا این نکته را نیز از نظر دور نداشته است که برخی از این ناهنجاری‌ها، ناشی از مشکلاتی است که مهاجران به دلیل جنگ به آن‌ها دچار شده‌اند.

(فاکس نیوز / ۹ آپریل ۲۰۲۳)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x