برنامه جهانی غذا: نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید مواجه‌اند

به‌گزارش شمشاد نیوز، برنامه جهانی غذا (WFP) بار دیگر نسبت به وضعیت اقتصادی افغانستان ابراز نگرانی کرده و آن را بحرانی توصیف کرده است.

شاخه افغانستان این نهاد می‌گوید مردم این کشور در حال حاضر با وضعیت اقتصادی بسیار وخیمی دست‌ و پنجه نرم می‌ کنند و به کمک‌ های بشردوستانه فوری نیاز دارند. طبق یافته‌های این نهاد، در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون افغان که با گرسنگی شدید مواجه‌اند، نمی‌دانند چگونه غذای بعدی‌شان را تأمین کنند.

برنامه جهانی غذا افزوده: «در افغانستان ۱۵ میلیون نفر نسبت به وعده غذایی بعدی خود نگران‌اند و توانایی تأمین آن را ندارند.»

این نهاد از کمک‌کنندگان جهانی خواسته تا با حمایت از افغان‌ها، به مسئولیت خود در رفع گرسنگی عمل کنند.

با این حال، حکومت سرپرست افغانستان گزارش‌های این‌ چنینی نهادهای بین‌المللی را رد می‌کند و می‌گوید برنامه‌هایی برای اجرای پروژه‌های زیربنایی دارد که از این طریق فرصت‌های شغلی برای مردم ایجاد خواهد کرد.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفته است: «برخی از این گزارش‌هایی که درباره فقر و بیکاری منتشر می‌شوند، اغراق‌آمیزند. امارت اسلامی افغانستان پروژه‌ هایی را در راستای ایجاد اشتغال روی‌دست گرفته تا قدرت خرید مردم افزایش یافته و فقر کاهش یابد.»

تحلیل‌گران سیاسی در مورد وضعیت اقتصادی افغانستان دیدگاه‌های متفاوت و خواسته‌ های گوناگونی دارند. برخی از آن‌ ها مسدود شدن دارایی‌های افغانستان از سوی آمریکا را یکی از دلایل اصلی بحران اقتصادی کنونی می‌دانند و از نهادهای بین‌المللی می‌خواهند که مردم افغانستان را تنها نگذارند.

زلمی افغانیار، تحلیل‌گر سیاسی، می‌گوید: «اگر واقعاً فقر مردم افغانستان برای آن‌ها مهم است، باید تلاش کنند که دارایی‌ های منجمد‌ شده افغانستان آزاد شود و در عین حال کمک‌های بشری سیاسی نشود. در چهار سال گذشته همه‌چیز در قالب فشار بر حکومت سرپرست مطرح بوده است.»

اسماعیل ځدراڼ، دیگر تحلیلگر سیاسی، نیز می‌گوید: «مسئولیت نهادهای خیریه بین‌المللی این است که در حال حاضر بیش از گذشته با افغانستان همکاری کنند و اصول و قوانین بین‌المللی را در این زمینه در نظر بگیرند.»

ابراز نگرانی برنامه جهانی غذا در مورد افزایش فقر و گرسنگی در افغانستان در حالی صورت می‌ گیرد که پس از سقوط نظام جمهوری، حدود ۱۰ میلیارد دالر دارایی بانک مرکزی افغانستان از سوی آمریکا مسدود شد.

تحلیلگران اقتصادی این اقدام را دارای تأثیر مستقیم بر بحران اقتصادی جاری در کشور می‌دانند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x