به گفته منابع خبری، مارکوس پوتزل فرستاده ویژه کابینه جرمنی در افغانستان، در هفته های آینده برای گفتگو با طالبان در مورد از سرگیری کار دیپلمات های جرمنی در این کشور به کابل خواهد رفت!
گفته می شود دیپلمات ها ممکن است فعالیت های کاری خود را در قالب سفرهای یک روزه از سر بگیرند! جرمنی قصد دارد چنین اقدامی را برای دسترسی مردم افغانستان به کمک های بشردوستانه انجام دهد.
موضوع دیگری که در دستور کار قرار دارد می تواند به رسمیت شناختن پاسپورت های صادر شده پس از به قدرت رسیدن طالبان با هدف تسهیل سفر برای افغان هایی باشد که با سازمان های جرمنی همکاری می کردند!
طالبان هنوز به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته نشده اند، اما بسیاری از کشورها روابط کاری خود را با نمایندگان این جنبش حفظ می کنند تا از ارسال کمک های بشردوستانه اطمینان حاصل کنند و به تلاش های ضد تروریستی در افغانستان ادامه دهند!
آنگلا مرکل صدراعظم مستعفی جرمنی پیش از این گفته بود که حکومت تحت رهبری طالبان فراگیر نیست، بنابراین نمی توان در مورد به رسمیت شناختن آن صحبت کرد، اما مذاکرات با این جنبش باید ادامه یابد!
وزارت امور خارجه جرمنی و وزارت همکاری انکشافی نیز اعلام کرده بودند که در سال ۲۰۲۱ مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو (نزدیک به ۷۰۰ میلیون دالر) دیگر را برای کمک های بشردوستانه به افغانستان اختصاص خواهند داد!
در ماه سپتمبر، اتحادیه اروپا پنج شرط را تعیین کرد که شامل احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، حاکمیت قانون و آزادی رسانه ها، تشکیل یک دولت انتقالی فراگیر و نماینده و جلوگیری از تبدیل کشور به کانون تروریست ها است. علاوه بر این، طالبان باید به همه کسانی که مایل به ترک افغانستان هستند اجازه دهند بدون هیچ مانعی این کار را انجام دهند!
سپوتنیک اینترنشنال
۲۰۲۱/۷/۱۱