بسته های میلیونی سازمان ملل کجا خرج می شود؟

این بسته های کمک های بشردوستانه توسط سازمان ملل متحد به کابل آورده شده و به بانک بین المللی AIB افغانستان که یک بانک تجاری است، تحویل داده می شود. نقش بانک مرکزی افغانستان به گونه ای است که این کیسه ها را از میدان هوایی کابل تحویل گرفته و به شعبه AIB می رساند.

این کمک های بشردوستانه سال گذشته در کنفرانس بین المللی سازمان ملل اعلام شد که 50 درصد کمتر از هدف است و صرف مخارج دفاتر سازمان ملل متحد و حقوق کارکنان و مابقی دستگاه های مختلف می شود. سازمان هایی مانند WFP، یونیسف، WHO، FAO، UNDP، UNHCR، UNAMA و غیره برای برنامه های خود هزینه می کنند.

آمریکا و سازمان ملل هفته گذشته اعلام کردند که امارت هنوز در انتقال و هزینه کمک های بشردوستانه دخالتی نکرده است و تا زمانی که دولت مداخله نکند، بسته های نقدی را برای ادارت های سازمان ملل ارسال خواهند کرد. یکی دیگر از شروط جامعه جهانی این بود که این پول به بانک مرکزی افغانستان تحویل داده نشود، بلکه یک بانک خصوصی و تجارتی باشد که در آن حساب سازمان ملل متحد باشد.

این بسته‌های کمک‌های بشردوستانه که دالرها را به افغانستان می‌آورد، نقش مهمی در ارزش افغانی و کنترل تورم داشته و از تبدیل شدن بحران موجود به یک فاجعه جلوگیری کرده است. اگر دالر های فیزیکی به افغانستان نمی آمد در حالیکه بانک افغانستان به ذخایر ارزی خود دسترسی نداشت، افغانستان با یک فاجعه بزرگ روبرو می شد، زیرا اقتصاد افغانستان بر پایه پول نقد است و تقریباً تمام معاملات در افغانستان به صورت نقدی انجام می شود.

بانک مرکزی افغانستان برای حل مشکل نقدینگی از جامعه جهانی خواست تا کیسه های دالر را به آنها تحویل دهند و به تمام بانک های تجارتی افغانستان توزیع کنند تا همه بانک ها از آن استفاده کنند و بحران نقدینگی را کنترل کند، اما جامعه جهانی تا کنون این درخواست افغانستان بانک را نپذیرفته و تاکید کرده است که این 40 میلیون دالر فقط به بانک AIB تحویل داده می شود و به بانک های دیگر داده نمی شود.

برخی از احزاب تلاش کردند تا صلاحیت تطبیق سیاست پولی را از بانک مرکزی افغانستان بگیرند و این اختیار را به سازمان ملل متحد و AIB واگذار کنند، اما بانک مرکزی این شرایط را به خوبی مدیریت کرد و هماهنگی مناسبی بین همه بانک ها ایجاد کرد و موضع خود را در اجرای سیاست های پولی و ثبات اقتصادی حفظ کرد.

سوال اصلی از امارت این است که اگر بسته های کمک های بشردوستانه متوقف شود و بانک افغانستان به 9.4 میلیارد دالر ذخایر ارزی خود دسترسی نداشته باشد، پول نقد، ارزش افغانی و تورم کنترل خواهد شد؟ با این کمک ها افغانی ارزش خود را حفظ کرده و قیمت ها در بازار تا حدودی کنترل شده است.

در اینجا تجاوز جامعه جهانی نیز آشکار است که اقتصاد افغانستان را در 20 سال گذشته در وضعیت بحرانی نگه داشته است، اقتصادی معتاد به کمک و پول نقد که به تولید داخلی خود توجهی نکرده است و پس از تحول تمام ذخایر افغانستان را مسدود کرده است.

در حال حاضر لازم است که مسوولان افغانستان بانک با هیئت مدیره صندوق افغان در سویس گفتگو کنند تا راه حل های مشترک برای مشکلات نقدی و بانکی مشخص شود. 3.5 میلیارد دالر از ذخایر افغانستان به آنجا منتقل می شود و بانک مرکزی افغانستان باید در تصمیم گیری ها دخیل باشد.

(نن تکی آسیا)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x