بمباری جنگنده‌های بی-52 بر مواضع طالبان؛ امریکا حمله‌های خشونت‌آمیز طالبان را محکوم کرد

ایالات متحدۀ امریکا تصرف شهرها توسط طالبان و حمله‌های خشونت‌آمیز این گروه را محکوم کرد. جو بایدن، رئیس جمهور امریکا به طیاره‌های بی-52 این کشور دستور داده که بر مواضع طالبان در افغانستان حمله کنند.

سفارت امریکا در کابل دیروز (شنبه، ۷ اگست) در اعلامیه‌ای با اشاره به حمله‌های اخیر طالبان بر شهر زرنج مرکز نیمروز، شبرغان مرکز جوزجان و قبل از آن بر شهر لشکرگاه مرکز هلمند گفته است، این اقدام‌های طالبان به منظور تحمیل اجباری حاکمیت‌شان غیرپذیرفتنی است و با ادعای آن‌ها مبنی بر حمایت از حل سیاسی از طریق مذاکره طی پروسۀ صلح دوحه، مغایرت دارد.

بر اساس اعلامیه، طالبان نسبت به رفاه و حقوق افراد ملکی بی اعتنایی عمیق از خود نشان می‌دهند و بحران بشری در افغانستان را تشدید می‌بخشند.

در اعلامیه سفارت امریکا در کابل از طالبان خواسته شده که با آتش‌بس دایمی و همه‌جانبه موافقت کنند و در مذاکرات صلح به طور کامل مشارکت کنند، تا رنج مردم افغانستان خاتمه یابد.

در این حال عبدالقادر مالیه، معاون والی جوزجان در صحبت با خبرگزاری فرانس پرس تصرف شهر شبرغان مرکز این ولایت توسط طالبان را تأیید کرده است.

اما میرویس ستانکزی، سخنگوی وزارت داخلۀ افغانستان به رادیو آزادی گفت که طالبان در برخی مناطق شهر شبرغان پیشروی کرده‌اند، اما شبرغان به زودی از وجود طالبان پاکسازی خواهد شد.

عبدالقادر فولاد، رئیس جامعۀ مدنی ولایت جوزجان با اشاره به تحولات اخیر امنیتی در شهر شبرغان به رادیو آزادی گفت: “باید اعتراف کرد که زد و بندهای سیاسی بین مارشال دوستم و حکومت مرکزی وجود داشت، در جوزجان عقده‌های دل‌شان را کشیدند. حکومت مرکزی آن چنان که باید با نیروهای خیزش مردمی و نیروهای امنیتی همکاری می‌کرد، متاسفانه نکرد. ما همیشه داد زدیم، متاسفانه سرنوشت جوزجان چنان شد که شبرغان را که از لحاظ استراتیژیک و سیاسی یکی از شهرهای مهم بود، از دست دادیم.”

روز جمعه یک مقام افغان که به خاطر حساسیت موضوع از افشای نامش خودداری کرده، به رادیو آزادی گفت که طالبان شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز را تصرف کرده‌اند.

طالبان در اعلامیه‌ای که روز شنبه نشر شد، به مقام‌های دولتی افغان گفته اند که برای فرار از شهر تلاش نکنند و به زندگی عادی‌شان بازگردند.

هرات، کندهار، لشکرگاه، فیض‌آباد، تالقان، زرنج و شبرغان شهرهایی هستند که طالبان به خاطر تصرف آن‌ها حمله‌های گسترده را آغاز کرده‌اند. اما حکومت افغانستان می‌گوید که طالبان قادر به نگهداری و کنترل هیچ منطقه‌ای نیستند.

از اوایل ماه می با آغاز خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، خشونت‌ها و درگیری‌ها در مناطق مختلف این کشور شدت یافته است.

اعضای جرگۀ قومی پشتون‌ها در منطقۀ چارسدۀ ایالات خیبر پختونخوا پاکستان نیز از وخامت وضعیت امنیتی در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

در قطعنامه این جرگه که توسط افضل خموش خوانده شد، گفته شده: “این جرگه با هرگونه غصب غیر دموکراتیک قدرت یا تغییر حکومت در افغانستان به شدت مخالف است. جرگه خواستار یافتن یک راه حل از طریق مذاکرات بدون قید و شرط برای جلوگیری از خونریزی افغان‌هاست.”

این در حالیست که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا دستور حمله‌های هوایی بر مواضع جنگجویان طالبان در افغانستان را صادر کرده است.

یک منبع پنتاگون به روزنامۀ تایمز گفته است که آقای بایدن به طیاره‌های (B-52) و سپکتر(Spectre) دستور داده که طالبان را در افغانستان هدف قرار دهند. این دستور در حالی صادر شده که طالبان اخیراً به استقامت شهرهای مهم پیشروی کرده‌اند.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۸/۸

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x