بیکاری پس از فارغ التحصیلی؛ اثرات آن بر اقتصاد

توقع شغلی از دولت زیاد است که نباید اینطور باشد و هیچ دولتی نمی تواند تمام فارغ التحصیلان سیستم دولتی خود را جذب کند. سیستم تعلیمی یا آموزشی اشتباه است، در سیستم تعلیمی زندگی و کار به محصلان آموزش داده نمی شود بلکه کتاب و چپتر به آنها تدریس می‌شود، وقتی محصل فارغ‌التحصیل می‌شود، نه از نظر تخنیکی برای جذب در ادارات آمادگی دارد و نه از جنبه مسلکی آنقدر قوی است که دولت یا سازمان غیردولتی به آن نیاز داشته باشد.

بالا رفتن گراف بیکاری؛ در پایان سال 2021، 216 میلیون نفر در سراسر جهان بیکار بودند، ارقام همان سال برای افغانستان 13.28 درصد بود، یعنی 13 درصد جمعیت کشور بیکار بودند، اکنون اگر جمعیت را 40 میلیون در نظر بگیریم، 5.3 میلیون نفر از این جمعیت، بیکار هستند اما در سال 2023 داستان متفاوت است، بر اساس ارقام سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه، OCHA در حال حاضر 28.3 میلیون نفر در افغانستان به کمک های بشردوستانه اضطراری نیاز دارند که از این تعداد 23 درصد زن هستند که 54 درصد آنها کودک و 8.3 درصد معلول هستند.

نارضایتی از دولت؛ یک ضرب المثل در پشتو داریم که میگوید “شکم گشنه ایمان ندارد” این امری رایج در سیاست معاصر جهان است که دست مردم ناراضی در نهایت در گرو حاکمانشان می شود، بنابراین هر چه نرخ بیکاری در کشوری بیشتر شود، نارضایتی مردم از حکومت بیشتر می شود در این صورت برای مردم گرسنه ممکن نیست که از حاکمان خود راضی و خوشحال باشند.

افزایش نرخ جرم و جنایت؛ زمانی که بیکاری در کشوری افزایش یابد، امنیت را در کنار مشکلات دیگر تهدید می کند و نمودار ناامنی نیز با آن افزایش می یابد. در کشور فقیری مانند افغانستان که در گذشته و اکنون تقریباً تماماً متکی به کمک های خارجی است، بیکاری به راحتی ناامنی و جنایت ایجاد می کند. عموماً کشورهایی که متکی به کمک های خارجی هستند و هیچ پروژه و شغل بلندمدت ملی ندارند، مردم بیکارشان به راحتی تحت تأثیر ناامنی و فساد قرار می گیرند.

مجبور شدن به مهاجرت؛ بر اساس گزارش 2022 کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، تا پایان سال 2021، 2.7 میلیون پناهنده از افغانستان وجود داشته است که اکثر آنها در کشورهای ایران و پاکستان میزبانی شده اند. آخرین آمار نشان می دهد که تا مارچ 2022، یک میلیون و 400 هزار پناهجوی افغان ثبت شده در پاکستان و 780 هزار افغانی با کارت مهاجرت و 2.1 میلیون مهاجر بدون مدرک در ایران زندگی می کنند. این فقط حکایت کشورهای همسایه است، اکنون در غرب، اروپا و دیگر نقاط جهان آن را در نظر بگیرید، همه این پناهجویان یک چیز مشترک دارند و آن اینکه در افغانستان شغل و امنیت وجود ندارد. کار و امنیت مرتبط است.

مواجهه با بحران اقتصادی در درازمدت؛ که متاسفانه در حال حاضر این مورد به چشم خود می بینیم.

(دعوت میدیا /۲۷ می ۲۰۲۳)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x