تاجران: توافق انحصاری جلغوزه با کشور چین به زیان ما تمام شده است

حاصلات امسال جلغوزه در ولایات جنوب شرق کشور، به ویژه پکتیا، خوست و پکتیکا به ۳ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.

اما مسوولین اتحادیه جلغوزه می‌گویند، قراردادهای صادرات انحصاری با چین باعث ضرر و زیان تاجران شده است. به گفته آنها، حدود ۱۵۰۰ تن جلغوزه با محدودیت صادرات مواجه است و در عین حال با گرم شدن هوا نگرانی ها در مورد فاسد شدن آن نیز افزایش یافته است.

سیال خان، معاون اتحادیه جلغوزه می‌گوید: «ضرر می‌کند، نصف به نصف ضرر می‌کند؛ راه دیگری برای بردن آنها به کشورهای عربی یا کشورهای دیگر وجود ندارد. تا حکومت راه دیگری پیدا نکند، این تجارت سودی نه دارد.»

تاجران از حکومت سرپرست تقاضا دارند که به گسترش روابط تجارتی بین المللی توجه کند تا صادرات جلغوزه به سایر کشورهای جهان نیز ارسال شده و از ضرر مالی تجار جلوگیری شود.
جمعه الدین، تاجر جلغوزه می‌گوید:« حالا فقط به چین می رود، این سرمایه افغانستان و سومین تجارتی است که افراد زیادی در آن به تجارت مشغول اند. اکنون مردم در این تجارت گیر کرده اند.»

فریدالله مهاجر، تاجر جلغوزه می‌گوید:« اگر قرارداد جلغوزه با کشورهای دیگری نیز بسته شود، چینایی ها نمی توانند ما را مثل حالا مسخره کند.»

نجات الله یکی دیگر از تاجران جلغوزه می‌گوید:« جلغوزه خوب به چین می رود و جلغوزه های باقی مانده برای تهیه مغز در کابل استفاده می شود. برای این باید کار شود تا به کشور های دیگر نیز فرستاده شود.»

همزمان مسوولین اتاق تجارت و سرمایه گذاری خوست از حکومت سرپرست می خواهند تا برای حل مشکلات موجود، انحصار صادرات جلغوزه را از بین ببرد تا تاجران افغان متضرر نشوند.

نواب امیرزی، مسوول اتاق تجارت و سرمایه گذاری خوست می‌گوید:« وظیفه حکومت است که در سطح بین المللی بازاریابی کرده و سهولت ایجا  کند و باید تعامل کند که این تعامل برای منافع اقتصادی و موازنه مثبت افغانستان بسیار مهم است؛ باید برای این کار راه ‌های پیدا کرد.»

جلغوزه یکی از با ارزش ترین تولیدات طبیعی افغانستان به شمار می رود و در سطح بین المللی تقاضای زیادی دارد.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند، اگر حکومت سرپرست موانع دسترسی به بازارهای بین المللی صادرات میوه خشک را برطرف کند، نقش مهمی در خودکفایی اقتصادی کشور خواهد داشت.

مطلبی از چینل شمشاد نیوز

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x