‏تبلیغات گاردین علیه فعالیت‌های توسعه‌ای شاروالی کابل!

چندی پیش، روزنامه گاردین گزارشی تحت عنوانRevealed» : the truth behind the Taliban’s brutal regeneration program» منتشر کرد که در آن مدعی شده بود که شاروالی کابل به بهانه اجرای برنامه‌های توسعه‌ای، اموال غیرپشتون‌ها به ویژه تاجیک‌ها و هزاره‌ها را به زور مصادره می‌کند. این گزارش بسیار مغرضانه، خلاف واقعیت‌ها و مبتنی بر مستندات ساختگی بود.

چند مدت پیش، به طور تصادفی از یک گوشه شهر کابل به گوشه‌ای دیگر سفر می‌کردم که در طول سفر متوجه یک تغییر بزرگ شدم. این تغییر در واقعیت بسیار چشم‌گیر بود و تصمیم گرفتم این تحول گسترده را از طریق تصاویر ماهواره‌ای گوگل‌آرت مستند سازم.

شاروالی کابل حدود دوسال پیش پروژهٔ ساخت سرکی به نام «دهلیز شمال – جنوب» را در شهر کابل آغاز کرد که حدود ۸۰ درصد از کار آن تکمیل شده است. این سرک از شهرک ذاکرین در نزدیکی تپه خیرخانه در ناحیه هفدهم شروع می‌شود و در چهارراه قمبر در ناحیه پنجم به خوشحال مینه متصل می‌شود. این مسیر ارتباطی، دسترسی بین ناحیه هفدهم و پنجم را به طور قابل توجهی آسان کرده است.

پیش از این، اگر کسی می‌خواست از «خوشحال مینه» یا دشت برچی به ولایت‌های شمالی یا خیرخانه سفر کند، ساعت‌ها زمان می‌برد تا از ترافیک سنگین چهارراه بره‌کی، پروان ۲ و سرای شمالی عبور کند. اکنون این مسافت به ۷ کیلومتر کاهش یافته و تنها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان می‌برد تا بین ناحیه هفدهم و پنجم سفر کرد.

همچنین، اگر کسی از ولایت‌های شمالی یا ناحیه هفدهم قصد سفر به ناحیه پنجم، ششم (دشت برچی) یا سیزدهم را داشت، مجبور بود از ترافیک سنگین سرای شمالی، بره‌کی، کوته‌سنگی و پل‌سوخته عبور کند.

دهلیز شمال – جنوب تنها به چهارراه قمبر و سرک کارته مامورین – قرغه محدود نمی‌شود، بلکه به سرک کمپنی – کوته‌سنگی و از آن‌جا به یک سرک دیگر که سال گذشته در منطقه فضل‌بیگ ساخته شد، متصل می‌شود و مستقیماً به مناطق هزاره‌نشین ناحیه ششم می‌رسد. در سرک کوته‌سنگی – کمپنی نیز کار بر روی یک سرک دیگر در منطقه دیوان‌بیگی جریان دارد که به «مهتاب‌قلعه» در ناحیه ششم منتهی می‌شود.

حالا تصور کنید که ایجاد چنین شبکهٔ حمل‌ونقل بزرگی در تاریخ توسعه شهر کابل، چه مزایای اقتصادی و اجتماعی‌ای برای ساکنان مناطق اکثریت تاجیک‌نشین ناحیه هفدهم، مناطق اکثریت پشتون‌نشین ناحیه پنجم و مناطق اکثریت هزاره‌نشین ناحیه ششم و سیزدهم خواهد داشت؟

این تنها نمونه‌ای از پروژه‌های توسعه‌ای اخیر شاروالی کابل بود.

مطلبی از نشریه الاماره

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x