تحریم های بین المللی در افغانستان باعث آسیب میلیون ها افغان شده است

شورای پناهندگان ناروی (NRC) در گزارش اخیر خود گفته است که تحریم های بین المللی علیه افغانستان بر زندگی میلیون ها نفر در این کشور تأثیر گذاشته است. در گزارش این شورا آمده است که تاجران در افغانستان به دلیل تحریم های بین المللی آسیب دیده اند.

این گزارش که از سوی شورا بر اساس مصاحبه و گفتگو با تاجران افغان و بخش خصوصی تهیه شده است، روز چهارشنبه منتشر شده است. شورای پناهندگان ناروب می گوید که باید برای پایان دادن به اقتصاد آسیب دیده افغانستان و بحران بشردوستانه بی سابقه گام هایی برداشته شود.

نیل ترنر رئیس این شورا گفت: “کمک های بشردوستانه به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیاز میلیون ها افغانی باشد که شغل خود را از دست داده اند و مجبور به گرفتن قرض های زیاد و یا فروش اموال خود شده اند. ما باید جلوی این بحران ویرانگر اقتصادی را بگیریم. سازمان های بشردوستانه باید روی ثبات اقتصادی، رشد بخش خصوصی و برنامه های توسعه کار کنند.”

پس از قدرت گرفتن مجدد طالبان در آگست 2021، جامعه جهانی در واکنش به تحریم های شدید این گروه، سیاست سرکوب سیاسی و اقتصادی را علیه افغانستان در پیش گرفت. شورای پناهندگان ناروی می گوید که این اقدام جهانی منجر به بحران اقتصادی کنونی و وابستگی میلیون ها نفر به کمک های بشردوستانه شده است.

بر اساس ارقام منتشر شده در گزارش شورای مذکور، در حال حاضر بیش از 28 میلیون نفر در افغانستان برای زنده ماندن به کمک های بشردوستانه نیاز دارند که دو سوم جمعیت افغانستان است. این شورا همچنین گفته است که نزدیک به دو میلیون نفر در افغانستان از امنیت غذایی برخوردار نیستند و چهار میلیون نفر از سوءتغذیه شدید رنج می برند که از این میان 3.2 میلیون نفر کودک هستند.

شورای پناهندگان ناروی بر ارائه خدمات مالی توسط بانک ها تاکید می کند و می گوید که در قسمت تحریم ها معافیت های جامعی وجود دارد که بر اساس آن بانک ها باید پول را در داخل و خارج از افغانستان برای رفع نیازهای اولیه مردم انتقال دهند، راه را برای حمل و نقل باز کنند. اما بانک ها علاوه بر این معافیت، دسترسی به خدمات مالی را محدود شده است.

این شورا بر آموزش شرکت ها و بانک های خارجی تاکید دارد و می گوید: ما باید شرکت ها و بانک های خارجی را آموزش دهیم که خود افغانستان تحت تحریم نیست. مدیر عامل یک شرکت بزرگ زراعتی در افغانستان گفت: “در مورد این تحریم ها به ویژه در میان بخش های کلیدی در بازارهای صادرات و واردات ما آگاهی کافی وجود ندارد.”

یوناما، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان نیز گفت که کارمندان زن از کار در دفترشان در ننگرهار منع شده اند. آنتونیو گوتیرش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که ممنوعیت کار همکاران افغان خود در ولایت ننگرهار افغانستان را به شدت محکوم می کند.

او در توییتر نوشت که اگر این کار متوقف نشود، توانایی ارائه کمک های نجات بخش به افراد نیازمند را تضعیف می کند. از سوی دیگر، یوناما در این پیام گفته است که از این بابت «عمیقاً نگران» هستند. دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد می گوید که از طالبان می خواهد که مراکز سازمان ملل متحد بدون کارمندان زن نمی توانند کار کنند و به فعالیت های امدادی خود که منجر به نجات جان افراد می شود ادامه دهند.

(بی بی سی /6 اپریل 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x