ترامپ: می‌خواهم تجهیزات باقی‌مانده آمریکا را در ازای کمک‌های مالی از افغانستان پس بگیرم

رئیس ‌جمهور آمریکا پس از خروج نیروهای این کشور از افغانستان، بار دیگر موضوع بازپس‌گیری تجهیزات نظامی باقی‌مانده در آن کشور را مطرح کرده است.

دونالد ترامپ در جریان یک نشست اظهار داشت که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، میلیاردها دالر تجهیزات نظامی در این کشور باقی مانده که اکنون در اختیار حکومت سرپرست قرار دارد.

وی گفت که هر سال شاهد رژه نظامی در افغانستان با استفاده از این تجهیزات است و این صحنه او را به شدت خشمگین می ‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: «من در دوره اول ریاست‌جمهوری‌ام، ارتش آمریکا را کاملاً بازسازی کردم. بخشی از تجهیزات ما در افغانستان باقی ماند. اگرچه در مقایسه با امکانات نظامی آمریکا این مقدار اندک بود، اما این تجهیزات اکنون در اختیار طالبان است. آن‌ها هر سال در سرک هایشان با استفاده از این تجهیزات رژه نظامی برگزار می‌کنند که دیدن این صحنه من را به‌شدت عصبانی می‌کند.»

ترامپ افزود که آمریکا سالانه بین دو تا دو و نیم میلیارد دالر کمک مالی به افغانستان ارائه می‌کند و قصد دارد در ازای این کمک‌ها، تجهیزات نظامی باقی‌مانده را بازپس بگیرد.

او تأکید کرد که این تجهیزات شامل سلاح‌ها، وسایط نقلیه نظامی و سایر وسایلی هستند که از نظر کیفیت حتی از تجهیزات کنونی ارتش آمریکا نیز برتر می‌باشند.

رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشت: «بسیاری از مردم این موضوع را نمی‌دانند. آیا می‌دانید که ما سالانه بین دو تا دو و نیم میلیارد دالر کمک مالی به افغانستان می‌کنیم؟ در حالی که خودمان به این پول نیاز داریم. دیروز گفتم که می‌خواهم این مسئله را بررسی کنم. اگر قرار است این مقدار پول به آن‌ها بدهیم، مشکلی نیست، اما در ازای آن باید تجهیزات باقی‌مانده را بازپس بگیریم. آن‌ها این تجهیزات را به فروش می‌رسانند و من می‌خواهم این روند را متوقف کنم. باید این مسئله را بررسی کنیم و برای جبران آن یک راه‌حل پیدا کنیم. من می‌خواهم این تجهیزات را پس بگیرم. آن‌ها در حال حاضر تانک‌ها، وسایط نقلیه نظامی بزرگ، سلاح‌ها و عینک‌های دید در شب دارند که از نظر کیفیت حتی از تجهیزات ما نیز بهتر هستند. این تجهیزات کاملاً نو و تازه از بسته‌ بندی خارج شده‌اند.»

پیش از این، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرده بود که پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، حدود ۷.۱ میلیارد دالر تجهیزات نظامی در این کشور باقی مانده است.

اگرچه دولت قبلی جو بایدن موضع مشخصی درباره این تجهیزات نداشت، اما به نظر می‌رسد با بازگشت مجدد ترامپ به قدرت، مسئله این سلاح‌ها به یک موضوع داغ میان آمریکا و افغانستان تبدیل خواهد شد.

اسدالله ندیم، کارشناس امور نظامی، می‌گوید: «این سلاح‌ها، تجهیزات، چرخ بالها و طیاره ها از نظر حقوقی می‌توانند ایجاد مشکل کنند، زیرا این تجهیزات از سوی ایالات متحده و متحدانش به دولت پیشین افغانستان تحویل داده شده‌اند، نه اینکه توسط آن دولت خریداری شده باشند. آمریکایی‌ها در این زمینه بسیار حرفه‌ای عمل می‌کنند و احتمالاً در قراردادهایشان بندی وجود دارد که به آن‌ها اجازه می‌دهد این تجهیزات را مطالبه کنند.»

برخی کارشناسان حقوقی این تجهیزات را دارایی و اموال افغانستان می‌دانند و معتقدند که دولت ترامپ اکنون تلاش دارد آن‌ها را با استفاده از فشار و زور بازپس بگیرد.

آن‌ها تأکید دارند که هنگام تحویل این تجهیزات به افغانستان، هیچ توافق‌نامه دو جانبه‌ای برای بازگرداندن آن‌ها میان دو کشور امضا نشده است.

واحد فقیری، کارشناس امور سیاسی، اظهار داشت: «ترامپ همواره در چنین نشست‌های عمومی صحبت‌هایی می‌کند که بعداً پیگیری نمی‌شوند و صرفاً در حد اظهارات باقی می‌مانند. این صحبت‌ها یک رسمی نیستند، بلکه فقط یک نظر هستند. من باور دارم که نباید این اظهارات ترامپ را بیش از حد جدی گرفت.»

حکومت سرپرست افغانستان هنوز به این اظهارات ترامپ واکنش نشان نداده، اما پیش‌تر این تجهیزات را دارایی افغانستان خوانده و اعلام کرده بود که به هیچ وجه آن‌ها را پس نخواهد داد.

گزارشی از شمشاد نیوز

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x