تسلط طالبان بر افغانستان گروه‌های افراطی را جسور کرده است

کن مک‌کالوم، رئیس سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا (MI5)، در گفت‌وگو با روزنامه دیلی‌میل هشدار داد که افغانستان با گذشت فقط چند ماه از خروج نیروهای غربی، دوباره به محل پرورش جهادی‌ها تبدیل شده است که تهدیدی برای بریتانیا خواهند بود. او از تلاش مسلمانان تندرو بریتانیایی برای سفر به افغانستان و پیوستن به طالبان خبر داد و تسلط طالبان را سبب قوت قلب گروه‌های افراطی و تروریستی خواند.

دیلی‌میل به نقل از مک‌کالوم نوشت‌ زیرساخت‌ها و شبکه‌های ارتباطی تروریستی پس از تسلط طالبان در افغانستان در حال بازسازی است. این مقام ارشد اطلاعاتی بریتانیا گفت: «سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا به افزایش تروریسم الهام‌گرفته از طالبان و رشد مجدد و احتمالی توطئه‌ها به سبک القاعده توجه دارد و دارد برای مقابله با آن‌ها آماده می‌شود.»

او در ادامه افزود این سازمان شماری از مسلمانان تندرو را که در تلاش بودند از بریتانیا به افغانستان سفر کنند، شناسایی کرده است. به گفته کالوم، افغانستان با حضور طالبان می‌تواند مانند سوریه که صدها نفر برای پیوستن به گروه تروریستی داعش به آن هجوم بردند، به قطبی برای جذب افراط‌گرایان بریتانیایی تبدیل شود. او گفت: «ما به‌وضوح دیده‌ایم که برخی از افراد علاقه‌مند سفر به افغانستان به دنبال این اهداف افراط‌گرایانه‌اند.» مک‌کالوم همچنین هشدار داد که گروه‌های تروریستی ممکن است بتوانند در افغانستان احیا شوند و عملیات‌های پیچیده‌ای را برای هدف قرار دادن بریتانیا برنامه‌ریزی کنند.

این در حالی است که سازمان اطلاعاتی داخلی بریتانیا در سپتامبر ۲۰۲۱، دو خطر را مطرح کرد، نخست، روحیه‌ای است که وضعیت افغانستان به افراط‌گرایان در بریتانیا می‌دهد و دوم، تشدید خطر گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان است که زمینه حمله به غرب از جمله به بریتانیا را ایجاد می‌کند. کالوم با تاکید بر این احتمال‌ها گفت: «ما مواردی از این دو خطر را مشاهده کرده‌ایم.»

به گفته کالوم تا قبل از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، تلاش‌ها برای مبارزه با تهدیدهای تروریستی در این کشور در دهه گذشته تا حد زیادی موفقیت‌آمیز بود؛ اما اکنون خطر بازگشت توطئه‌های پیچیده در مقیاس بزرگ با هدف ایجاد تلفات گسترده وجود دارد مانند طرح خنثی‌شده در سال ۲۰۰۶ برای انفجار مواد منفجره مایع در هفت هواپیمای ترانس آتلانتیک که از فرودگاه هیترو در لندن پرواز می‌کردند.

در همین حال، نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی، هندوستان و حتی دبیرکل سازمان ملل بارها از گسترش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان و ایجاد تهدید جدی برای کشورهای منطقه ابراز نگرانی کرده‌اند. تی.اس تیرامورتی، سفیر دائمی هند در سازمان ملل، روز دوشنبه ۲۵ بهمن، در نشست کمیته مبارزه با تروریسم شورای امنیت سازمان ملل متحد از احتمال تبدیل‌ افغانستان به پناهگاه امن برای گروه‌های تروریستی در منطقه سخن گفت.

سفیر دائمی هند در سازمان ملل افزود: «روابط میان طالبان، القاعده و سازمان‌های تروریستی مانند لشکر طیبه و جیش محمد، باعث نگرانی عمیقی می‌شود.» تیرامورتی با اشاره به گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد که وجود رابطه میان القاعده، طالبان و سایر سازمان‌های تروریستی بین‌المللی را تایید کرده بود، گفت این گروه‌ها بر اساس همسویی و روابط ایدئولوژیکی که دارند، همکاری و تعامل با یکدیگر را حفظ کرده‌اند و در آینده نیز آن را گسترش می‌دهند.
(ایندپندنت)
۲۰۲۲/۲۳/۲

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x