تشدید بحران انسانی در افغانستان در سال 2024، میلیون ها نفر نیازمند کمک های انسانی هستند

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) در گزارشی اعلام کرده که افغانستان در طول سال ۲۰۲۴ همچنان با یک بحران انسانی شدید دست‌وپنجه نرم کرده است، به‌طوری که میلیون‌ها نفر در میان مشکلات اقتصادی، دهه‌ها جنگ و بلایای طبیعی برای دسترسی به خدمات درمانی، غذا و آب پاک با چالش‌های جدی روبه‌رو بودند.

این سازمان تأکید کرد که در واکنش به این بحران، عملیات امدادرسانی خود را گسترش داده و در همکاری با جمعیت صلیب سرخ افغانستان به ارائه مراقبت‌های پزشکی، کمک‌های مالی و حمایت از زیرساخت‌های حیاتی پرداخته است.

این گزارش که روز دوشنبه، ۱۰ فبروری منتشر شد، به تشریح عملیات این سازمان در سال ۲۰۲۴ پرداخته و ابعاد بحران و اقدامات بشردوستانه انجام‌شده برای کاهش رنج مردم افغانستان را نشان می‌دهد.

دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی
بر اساس این گزارش، نزدیک به یک میلیون افغان، که ۶۵ درصد آن‌ها زنان و کودکان بودند، در ۴۷ کلینیک تحت حمایت صلیب سرخ و هلال احمر افغانستان از خدمات مراقبت‌های اولیه بهداشتی بهره ‌مند شدند. همچنین بیش از ۳۱۲ هزار دوز واکسن تزریق شد و ۸,۷۸۸ کودک دچار سوءتغذیه از برنامه‌های تغذیه‌ای حمایت دریافت کردند.

از آنجایی که جراحات و ناتوانی‌های ناشی از درگیری‌های مسلحانه همچنان شایع بودند، هفت مرکز توان‌بخشی تحت حمایت صلیب سرخ ۲۱۵,۲۷۴ بیمار را درمان کردند. این مراکز ۳۴,۰۳۶ پروتز و تجهیزات ارتوپدی تولید کرده و ۳۲۵,۳۱۳ جلسه فیزیوتراپی را برای کمک به بهبود حرکت بیماران انجام دادند.

حمایت مالی و کشاورزی
با گسترش فقر در کشور، ۴۴,۹۹۲ نفر در ولایت‌های بلخ، بدخشان، بغلان، فاریاب و ننگرهار کمک‌های نقدی دریافت کردند تا نیازهای اولیه خود را تأمین کنند.

علاوه بر این، ۵۰,۵۸۴ کشاورز برای حفظ تولیدات زراعی خود کمک‌های مالی دریافت کردند تا بتوانند بذر، کود و ابزار کشاورزی تهیه کنند.

دسترسی به آب آشامیدنی و برق
بر اساس این گزارش، نزدیک به ۱.۱۲ میلیون نفر در شهرهای کابل، هرات، فیض‌آباد، قندهار، میمنه، خوست، قندوز و شیندند به آب آشامیدنی پاک بهتری دسترسی پیدا کردند، در حالی که ۴۶۰,۰۰۰ نفر در شش ولایت از بهبود تأمین برق بهره‌مند شدند.

کمک به خانواده‌هایی که نزدیکانشان ناپدید و یا در حبس هستند

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در سال ۲۰۲۴ توانست ۱۹۱ دوسیه افراد ناپدید شده را حل کند، برخی خانواده‌ها را به هم برساند و محل زندگی عزیزان گمشده را مشخص کند. بیش از ۱۵۵ پیام صلیب سرخ و شش پیام شفاهی بین زندانیان و خانواده‌هایشان ردوبدل شد.

این سازمان همچنین با بازدید از مراکز بازداشت، برای رفتار انسانی با زندانیان و رعایت حقوق آن‌ها تلاش کرده است.

آموزش در زمینه ماین‌زدایی و مقابله با خطرات انفجاری
افغانستان همچنان یکی از آلوده‌ترین کشورهای جهان از نظر ماین‌های زمینی و مواد منفجره باقی‌مانده از جنگ است. صلیب سرخ اعلام کرد که برای پیشگیری از تلفات و مصدومیت‌های ناشی از انفجار ماین، با اداره صلیب سرخ افغانستان همکاری کرده و برنامه‌های آموزشی آگاهی از خطر ماین را در جوامع مختلف برگزار کرده است.

چشم‌انداز سال ۲۰۲۵
عملیات صلیب سرخ در سال ۲۰۲۴، ابعاد وسیع نیازهای بشردوستانه افغانستان را نشان می‌دهد، زیرا میلیون‌ها نفر همچنان با فروپاشی اقتصادی، بلایای زیست‌محیطی و نگرانی‌های امنیتی روبه‌رو هستند.

با آغاز سال ۲۰۲۵، وضعیت همچنان بحرانی باقی مانده است و سازمان‌های بشردوستانه هشدار داده‌اند که برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع، ارائه کمک‌های مستمر ضروری خواهد بود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x