تلاش سازمان ملل برای ایجاد توزان در افغانستان در بحبوحه بحران انسانی

بیست ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت، سازمان ملل متحد در تلاش است تا مسیری را طراحی نماید که تا حدی به بحران انسانی افغانستان رسیدگی شود، بدون اینکه با کشورهای غربی که به دنبال تحت فشار قرار دادن دولت در کابل برای تعدیل سیاست‌هایش هستند، برخورد کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه، پس از گفتگوهای دو روزه با نمایندگان دیپلماتیک امور افغانستان، تلاش کرد تا یک جبهه متحد را به تصویر بکشد و گفت که “برای رسیدن به اهداف خود، نمی‌توانیم از افغانستان جدا شویم”.  گوترش جزئیات کمی در مورد چگونگی حضور آینده سازمان ملل در این کشور ارائه کرد.

همین چند هفته پیش، سازمان ملل پیشنهاد کرد که ممکن است از افغانستان خارج شود، و آخرین مسئله سرکوب حقوق زنان توسط طالبان که زنان افغان را از فعالیت در این سازمان منع می‌کند، در نشست این هفته این مسائل مطرح شد.

ملل متحد به‌طور فزاینده‌ای خود را در کانون بحث‌های بین‌المللی در مورد اینکه کجا باید در حمایت از افغانستان خطوط قرمز ترسیم کند و به‌عنوان واسطه‌ای بین غرب و طالبان در موقعیت ناخوشایندی قرار گرفته است. هیچ کشوری به طور رسمی دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است، اگرچه برخی از آنها – از جمله چین و روسیه – به دیپلمات های طالبان اجازه ورود به کشورهای خود را داده اند. ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی تمایلی به این کار نداشته اند و دیگر سفارت خود را در کابل فعال نگه نداشته اند.

فعالان زن خواستار تحریم نشست دوحه شده بودند و معتقد بودند که سازمان ملل باید مواضع جسورانه تری در برابر طالبان اتخاذ کند. در همین حال، طالبان می‌گوید که این سازمان در حال حاضر موضع بسیار محکمی اتخاذ کرده است.

محمد سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در دوحه و نماینده منتخب این گروه در سازمان ملل، گفت که او برای گفتگوها دعوت نشده است.  او در مصاحبه ای گفت: “سازمان ملل متحد یک نهاد جهانی است – باید بی طرف باشد.”  او گفت که تصمیم برای عدم عضویت طالبان “به اعتبار آنها لطمه خواهد زد.”

همچنین در مورد اینکه نقش سازمان ملل در افغانستان چه باید باشد، اجماع بین المللی وجود ندارد. در حالی که شورای امنیت در ماه مارچ مأموریت سازمان ملل برای کمک به مردم افغانستان را تمدید کرد، کشورهای کمک کننده تاکنون تنها به حدود 6 درصد از هدف تمویل خود را برآورده کرده اند.

نگرانی های غرب در مورد حمایت از طالبان ممکن است تا حدودی دلیل کاهش شدید کمک های بشردوستانه به افغانستان باشد. هوگو اسلیم، محقق مطالعات بشردوستانه، اخیراً پستی در وبلاگ خود نوشت: گروه‌های امدادی به جای همکاری با طالبان، فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف می‌کنند.

اما نشست این هفته در دوحه نشان می دهد که حضور سازمان ملل در افغانستان بسیار شبیه به وضعیت موجود خواهد بود. به نظر می‌رسد نهادهای سازمان ملل و سایر گروه‌های کمک‌رسان انرژی خود را بر یافتن راه‌هایی برای دور زدن ممنوعیت طالبان برای کارمندان زن متمرکز می‌کنند.

جول، سفیر ناروی در سازمان ملل، که دولتش میزبان برخی از اولین مذاکرات با طالبان پس از خروج ایالات متحده بود، گفت که هیچ جایگزینی برای ارسال کمک یا تعامل با طالبان وجود ندارد.

«طالبان، مردم خود و به ویژه بخش زنان را نادیده و ترک کرده اند.  اما ما به عنوان یک جامعه بین المللی نمی توانیم این کار را انجام دهیم.»

(واشنگتن پست / ۲ می ۲۰۲۳)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x