تلاش کمیسیون حقوق بشر افغانستان برای تحقیقات مستقل درباره جنایات جنگی

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از سازمان ملل متحد خواست تا برای تحقیق درباره جنایت‌های ضدبشری در افغانستان، هیئت حقیقت‌یاب بین‌المللی اعزام کند.

معتبرترین سازمان حقوق بشری افغانستان اعلام کرده است که قتل‌های هدف‌مند، حملات به اقلیت‌های قومی و مذهبی و نهادهای آموزشی به تحقیقات مستقل بین‌المللی نیاز دارد.

در ماه‌های گذشته به اقشار مختلف جامعه افغانستان از جمله فعالان زن، مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران، دانش‌آموزان کودک، گروه‌های مذهبی و کارمندان غیرنظامی دولت حملات هدف‌مندی انجام شده و هیچ فرد یا گروهی هم مسئولیت آن‌ها را به عهده نگرفته است.

دولت افغانستان گروه طالبان را به انجام این حملات متهم می‌کند اما این گروه مسئولیت این اقدام‌ها را به عهده نگرفته است. تحقیقات دولت افغانستان برای معرفی عاملان این حملات و محاکمه آن‌ها نیز به جایی نرسیده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر از حکومت افغانستان خواسته است که از این تقاضا حمایت و با این هیئت و تحقیقاتش همکاری کند و زمینه کار آنان را فراهم آورد.

در بیانیه‌ روز یکشنبه ۲۸ جون ۲۰۲۱ کمیسیون مستقل کمیسیون همچنین آمده است که از «رسیدگی نشدن به دادخواست‌های دیگر درباره قتل‌های هدف‌مند فعالان رسانه‌ای، مدنی و مدافعان حقوق‌بشر از سوی نهادهای مسئول متاسف است. حکومت باید پاسخگو باشد و با رویه معافیت از مجازات به طور موثر مبارزه‌ کند تا از حقوق بشر و حقوق شهروندی به شکل همه‌جانبه حفاظت شود.»

کمیسیون مستقل حقوق بشر در سالگرد ترور فاطمه ناتاشا خلیل و احمدجاوید فولاد، دو کارمند این کمیسیون، اعلام کرده است که نهادهای مسئول به درخواست تحقیق در این باره، شناسایی و پیگرد متهمان و تامین عدالت، هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای ارائه نکرده‌اند. این دو کارمند پارسال در یک بمب‌گذاری در شهر کابل ترور شدند. از آن زمان دست‌کم هفت کارمند کمیسیون مستقل حقوق بشر در حملات جداگانه در افغانستان کشته شده‌اند.

بنا بر اعلام وزارت داخله افغانستان، در سال گذشته بیش از ۵۰۰ قتل هدف‌مند در این کشور انجام شده است.
ایندپندنت
 ۲۰۲۱/۲۷/۶

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x