در طول بیست سال حضور نظامی آمریکا در افغانستان، نیروهای آمریکایی مرتکب جنایات جنگی زیادی شدند که برخی از آن ها از دید مردم و رسانه ها پنهان ماند. شمشاد تلویزیون، داستان زندگی عضوی از یک خانواده قربانی را بازگو کرده که ۱۸ تن از اعضای خانواده اش، از جمله زنان و کودکان، در حمله هوایی نیروهای خارجی کشته شده اند.
این فرد شمس الرحمن نام دارد و ساکن ولسوالی علیشیر ولایت خوست است. او تنها بازمانده از خانواده قربانی این حمله هوایی نیروهای آمریکایی است. شمسالرحمن که به دلیل جراحات شدید دچار مشکلات ذهنی شده، از نهادهای بینالمللی حقوق بشری خواهان عدالت و دریافت غرامت از نیروهای آمریکایی شده است.
شمس الرحمن می گوید: «نیروهای آمریکایی خانه ما را در علیشیر خوست بمباران کردند. آن زمان کودک بودم و در این حمله زخمی شدم. سپس آمریکایی ها مرا با خود بردند و شش ماه درمان کردند. بعد از بهبودی، به مدرسه بازگشتم و پیگیری نکردم که آیا خانواده و بستگانم زنده مانده اند یا خیر، چون در آن زمان وضعیت آشفته و جنگی بود و امکان تحقیق برایم وجود نداشت. اکنون نزدیک به ۱۷ یا ۱۸ سال است که سرگردان هستم. در این حمله، ۱۸ تن از اعضای خانواده ما شهید شدند. من می خواهم زندگی خود را بسازم و از سرنوشت نامعلوم نجات یابم.»
شمس الرحمن داستان تلخی از زندگی خود دارد. او می گوید در هفت سالگی پس از جراحت از ناحیه سر در حمله نیروهای آمریکایی به پایگاه نظامی بگرام منتقل شد و پس از شش ماه درمان، از سوی نیروهای خارجی به مقامات حکومت پیشین تحویل داده شد.
وی اضافه می کند: «مرا به ارتش حکومت پیشین سپردند و آنان مرا به پایگاه گمبیری در لغمان بردند. سپس به فردی به نام ملک محمد رسول در ولسوالی بادپخ تحویل دادند. از آنجا دوباره به مدرسه برگشتم و تاکنون زندگی ام را در مدرسه گذرانده ام.»
شمسالرحمن میافزاید که پس از آزادی، موفق به یافتن خانواده و بستگان خود نشده و همچنان امیدوار است روزی بتواند خانه ویران شده اش را که در اثر حمله هوایی تخریب شده، ببیند.
او از امارت اسلامی می خواهد که برای پیدا کردن خانه و رفع مشکلات موجود با وی همکاری کند.
شمس الرحمن می گوید: «امارت اسلامی باید به وضعیت من توجه کند و از من و خانواده ام دلجویی نماید. تمام خانواده ام شهید شدند، اما باید به زندگی من اهمیت داده شود.»
وی حدود یک سال و نیم پیش نامزد شده، اما به دلیل مشکلات مالی توان برگزاری مراسم ازدواج را ندارد. این جوان از حکومت سرپرست و تاجران می خواهد که در تأمین هزینه های ازدواج و ساختن آینده اش با او همکاری کنند.
در طول بیست سال حضور نیروهای خارجی در افغانستان، خانواده های بسیاری که قربانی حملات و فجایع شده اند همچنان چشم انتظار تحقق عدالت هستند، اما آمریکا و دیگر کشورها تاکنون گام های قاطعانه ای در این زمینه برنداشته اند.
گزارشی از شمشاد نیوز