تیراندازی در جلسه طالبان، به حاشیه رانده شدن ملا برادر!

مردی که آمریکا و متحدانش امیدوار بودند چهره‌ای معتدل در دولت طالبان باشد، پس از تیراندازی شدیدی در ارگ ریاست‌جمهوری کابل، به حاشیه رانده شده است.

به نوشته خبرگزاری بلومبرگ، ملا عبدالغنی برادر، آشناترین چهره بین‌المللی طالبان که رهبری مذاکرات صلح با آمریکا را به عهده داشت، اوایل ماه سپتامبر در حالی که بحث بر سر تشکیل کابینه طالبان در جریان بود، هدف حمله فیزیکی یکی از سران شبکه حقانی قرار گرفت.

بلومبرگ به نقل از منبعی آگاه که نخواسته نامش فاش شود، نوشته‌ است که ملا برادر خواهان کابینه‌ای «فراگیر» بوده که گروه‌هایی جز طالبان و نیز اقلیت‌های قومی را دربربگیرد و بتواند در جهان وجهه‌ای کسب کند؛ اما در این جلسه، خلیل‌الرحمن حقانی از صندلی‌اش برخاسته و ملا برادر را زیر ضربات مشت گرفته است.

محافظان شخصی دو طرف هم وارد معرکه شده‌ و به هم تیراندازی کرد‌ه‌اند که در نتیجه عده‌ای کشته و زخمی شدند. هر چند ملا برادر زخمی نشده، از آن زمان کابل را به مقصد قندهار ترک کرده است تا با هبت‌الله آخوندزاده، رهبر فکری طالبان، صحبت کند.

کابینه طالبان روز هفتم سپتامبر اعلام شد و در آن کسی جز اعضای طالبان حضور نداشت و ۹۰ درصد مناصب هم به پشتون‌ها رسیده بود. اعضای خانواده حقانی هم چهار پست وزارت گرفتند؛ از جمله سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله که در فهرست تروریست‌های تحت تعقیب اف‌بی‌آی است. طالبان و گروه‌حقانی در حوالی سال ۲۰۱۶ به هم پیوستند.

منابع مطلع به بلومبرگ گفتند که رئیس دستگاه استخباراتی پاکستان که در جریان این بحث‌ها در کابل بوده، در مقابل ملا برادر از حقانی‌ها حمایت کرده است. ملا برادر هشت سال در پاکستان زندانی بود اما در دولت ترامپ آزاد شد تا در مذاکرات صلح شرکت کند. بنا بر این گزارش، چهره‌ای کمتر شناخته شده به نام ملا محمدحسن به جای ملا برادر به سمت رئیس‌الوزرایی منصوب شد زیرا روابط بهتری با اسلام‌آباد داشت و تهدیدی علیه جناح حقانی شمرده نمی‌شد.

دفتر رسانه‌ای ارتش پاکستان از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.

در یک هفته گذشته، اعضای طالبان وقوع درگیری را تکذیب کرده‌اند. ملا برادر روز پنجشنبه در تلویزیون حکومتی افغانستان ظاهر شد و شایعات زخمی یا کشته شدن خود را رد کرد اما در استقبال از وزیر خارجه قطر و اولین جلسه کابینه طالبان غایب بود. با این همه او گفت که دلیل غیبتش سفر بوده است.

بلال کریمی، سخنگوی طالبان، در تماسی تلفنی در پاسخ به خبرگزاری بلومبرگ گفت که ملا برادر «به حاشیه رانده نشده و به‌زودی منتظر بازگشت اوییم.»

او افزود: «هیچ اختلافی میان سران امارت اسلامی وجود ندارد. آن‌ها بر سر منصب و مقام دعوا نمی‌کنند.» 
بلومبرگ
۲۰۲۱/۱۷/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x