جمهوریت چرا سقوط کرد؟ سفیر فرانسوی سکوت خود را شکست

دیوید مارتینون سفیر سابق فرانسه در افغانستان عوامل سقوط جمهوریت را بیان کرد. پس از توافق دوحه به این نتیجه رسیده بودم که اگر آمریکا سربازان خود را از افغانستان خارج کند، دولت افغانستان سقوط میکند به همین دلیل دو ماه قبل از سقوط همکاران محلی خود را از افغانستان خارج کردیم.

ما از قبل میدانستیم اگر آمریکا افغانستان را ترک کند، ناتو نیز در افغانستان نخواهد ماند و دولت افغانستان نیز توانایی مقابله با طالبان را نخواهد داشت چرا که ذخایر تمام شده بود و مهمات را نیز بسیار زود مصرف کردند حتی آمریکا نیز نمی خواست حمایت کند.

او میگوید از مدت ها قبل به دولت افغانستان گفته بود که آمریکا از این کشور خارج خواهد شد اما دولت به او میگفتند که ترامپ بازنده انتخابات خواهد بود و بایدن در این مورد تجدید نظر خواهد کرد.

وی فساد را یکی از عوامل سقوط عنوان کرد و گفت دولت پول های کمکی را می دزدید و حتی سربازان پول، غذا و مکان مناسب نداشتند، و امید خود را از دست داده بودند. او چهار دوره انتخابات ریاست جمهوری را تقلبی خواند و نتایج انتخابات چهارم و انتخاب اشرف غنی را غیر عادلانه عنوان کرد.

او میگوید حاضر نبودم در مراسم تحلیف اشرف غنی شرکت کنم و نکردم و به عبدالله عبدالله صلح را پیشنهاد کردم و گفتم که ریاست شورای عالی صلح را بپذیرد او نیز پذیرفت اما اشرف غنی همواره کار خرابی میکرد و حتی اجازه نداد عبدالله عبدالله لیست افراد شورای عالی صلح را معرفی کند.

به گفته وی مذاکرات صلح در همین زمان آغاز شد ولی طالبان علاقه ای به مذاکرات صلح نداشتند و فقط بهانه های واهی برای کار شکنی می آوردند. برای من فرار اشرف غنی تعجب برانگیز نبود ولی اینکه افراد خود به جز محب و فضلی را تنها گذشت برایم عجیب بود.

او گفت وضعیت وخیم است نه تنها وضعیت سیاسی بلکه خشکسالی نیز مزید بر علت شده است. زمانی که طالبان میگویند به کمک نیاز داریم هدف شان اعمال فشار بر زنان است، چگونه میتوان از جامعه ای که نصف خود را محدود کرده انتظار پیشرفت داشت ولی باید امیدوار باشیم.

(خبریال)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x