جنرال بازنشسته امریکایی: امریکا شاید از خروج از افغانستان منصرف شود!

جنرال دیوید پتریوس، رییس پیشین سازمان استخباراتی امریکا و فرمانده کل نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان روز گذشته (شنبه، ۱ جوزا) گفته که وی گمان می‌برد که امریکا از تصمیم خود درباره خروج از افغانستان عقب نیشینی کند.

جنرال پتریوس در یک گفتگو با صدای امریکا از وقوع جنگ‌های داخلی در افغانستان نیز هشدار داده است.

پتریوس افزود باوجودیکه تدابیر احتیاطی برای کاهش خطر احیایی هراس افگنان گرفته شده، اما آن هم وی “بیم دارد که برای جلوگیری از وقوع جنگ داخلی شاید ما از این تصمیم خود پیشمان شویم.”

این مقام پیشین امریکایی گفته که طالبان برای توافقنامه جامع صلح آماده نیست تا ” آماده شریک کردن قدرت شود، دست آوردهای را حفظ کند و جنگ را از راه صلح آمیز حل کند.”

پتریوس افزوده است که بر اساس توافقنامه دوحه طالبان زندانیان خود را رها کرده است.

او در این باره گفت:” حالا آنها از امریکا میخواهد تا افغانستان را ترک کند که این به معنی ترک کردن شرکای ایتلافی نیز است.”

وی میگوید که با خروج سربازان خارجی از افغانستان پیمان‌کارهای امریکایی نیز این کشور را ترک خواهند کرد.

جنرال پتریوس گفته پس از خروج سربازان خارجی اختلافات قومی، زبانی و سیاسی بوجود خواهند آمد.

او در این باره گفت:” شما شاید شاهد جنگ‌های داخلی در افغانستان خواهید بود مانند جنگ‌ها پس از خروج سربازان قشون سرخ شوروی که بعد از قطع بودجه توسط شوروی سابق حکومت نیز سه سال بعد سقوط کرد.”

دیوید پترویوس گفته که از کارکرد نیروهای افغان ستایش میکند.
او در این باره گفت:” آنها برای کشور شان مبارزه میکنند که از دوران طالبان بسیار تغییر کرده است، آنها قادر استند تا خاک خود را تحت کنترول داشته باشد.”

او گفته که درباره نیت طالبان برای مذاکره شک دارد.
این مقام پیشین امریکایی گفته که نظامیان و استخبارات امریکایی تلاش میکنند تا از احیایی مجدد گروه‌های هراس افگن از قبیل القاعده و داعش جلوگیری کنند.

او گفته که امریکا در کشورهای همسایه افغانستان پایگاه نخواهد ساخت، و پاکستان و ازبیکستان از قبل این خواست امریکا را رد کرده است.

پتریوس افزود که پرواز هواپیماهای امریکایی در فضای کشورهای خلیجی نیاز به زمان طولانی دارد. این مقام پیشین امریکایی گفته که گروه القاعده میخواست در افغانستان پایگاه‌های امن بسازد، اما امریکا مانع این کار شده است.

او گفته که طالبان شبکه حقانی و حرکت اسلامی ازبیکستان تلاش میکند تا برای گروهای هراس افگن در افغانستان جا پا پیدا کنند. او همچنان گفته امریکا به افغان‌های که با نظامیان و دیپلومات‌های امریکایی در افغانستان کار کرده است ویزه میدهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x