جهان، خشمگین از بمب گذاری های مرگبار در مکاتب کابل!

سازمان ملل متحد انفجارهای مرگبار در دو موسسه آموزشی در غرب کابل را محکوم کرد. در این انفجارهای چندگانه دست کم ۶ نفر کشته و ۲۲ تن دیگر زخم برداشتند که انتقاد شدید رهبران سیاسی افغانستان را نیز به دنبال داشت!

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، این حملات را وحشتناک خواند و عمیق‌ترین تسلیت خود را به خانواده‌های قربانیان ابراز کرد. او اظهار داشت: “حمله به افراد ملکی و زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله مکاتب، بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه اکیدا ممنوع است!”

رامیز آلاکباروف، معاون نماینده ویژه دبیرکل و هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل نیز در بیانیه‌ای گفت: “خشونت در مکاتب یا اطراف آن هرگز قابل قبول نیست. مکاتب باید پناهگاه‌های امن و مکان‌هایی باشند که کودکان بتوانند در آن بیاموزند و شکوفا شوند!”

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز در تویتر خود این حملات شنیع را به صراحت محکوم کرد. یوناما در تویتی نوشت: “مسئولان جنایتی که مکاتب و کودکان را هدف قرار داده اند، باید به دست عدالت سپرده شوند!”

فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز به خانواده های داغدار تسلیت گفت. او در تویتر خود نوشت: “تنوع قومی، مذهبی و زبانی افغانستان در خطر بزرگی است. باید به آن احترام گذاشت و آن را ایمن نگه داشت!”

قطر محکومیت شدید خود را نسبت به بمبارد ها ابراز کرد و وزارت امور خارجه این کشور بر رد کامل خشونت علیه افراد ملکی در تمام اشکال آن تاکید کرد. این وزارت هشدار داد که چنین اقدامات هولناکی بر حقوق بشر، توسعه و اقتصاد افغانستان تاثیر منفی خواهد داشت!

دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی نیز این دو انفجار را محکوم کرد و از کشته شدن و زخمی شدن افغان های بی گناه ابراز تاسف کرد!

سمیرا حمیدی، فعال عفو بین‌الملل در آسیای جنوبی گفت: “این حملات بر مکاتب، خشونتی را که مردم افغانستان همچنان در زندگی روزمره خود با آن مواجه هستند نشان می‌دهد. این حملات همچنین نشان می‌دهند که طالبان به‌عنوان مقامات واقعی، در محافظت از افراد ملکی به‌ویژه افراد متعلق به گروه‌های قومی و اقلیت‌های مذهبی ناکام هستند!”

او افزود، کسانی که مظنون به مسئولیت کیفری این بمب گذاری های بی رحمانه هستند باید در محاکمه های عادلانه در دادگاه های عادی غیرنظامی با عدالت روبرو شوند!

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز که از این انفجارها خشمگین شده بود، از دولت طالبان خواست عاملان این انفجارها را شناسایی و مجازات کند!
(پژواک)
۲۰۲۲/۰۴/۲۰
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x