جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی در بروکسل از وجود تبعیض جنسیتی پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان، سخن گفته است.
آقای بورل در این نشست گفته که تبعیض در افغانستان بربنیاد رنگ پوست نه، بل بربنیاد جنسیت صورت میگیرد.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزوده است: «چه کسی به یاد دارد که در کابل چه میگذشت؟ افغانستان از رسانهها محو شده است. شما در افغانستان آپارتاید جنسیتی دارید. فکر میکنم این روش خوبی برای نامیدن آنچه در آنجا اتفاق میافتد است؛ یعنی آپارتاید جنسیتی. نه بر اساس رنگ پوست که به خاطر جنسیت. زنان و دختران از رفتن به مکتب محروم هستند و دیکتاتوری بر افغانستان حاکم است.»
اما امارت اسلامی پیش از این وجود تبعیض جنسیتی در کشور را رد کرده و گفته که حقوق همه شهروندان به ویژه بانوان در کشور در چارچوب شریعت اسلامی تامین است.
برخی فعالان حقوق بانوان نیز از جامعه جهانی میخواهند تا برای برداشتن محدودیتها در برابر بانوان در افغانستان، دست به کار شوند.
دیوه پتنگ، فعال حقوق بانوان به طلوعنیوز گفت: «اگر به وضعیت زنان افغانستان در چهل سال اخیر نگاه کنیم، زنان افغانستان از درنتیجه جنگها و سیاستهای ناکام قربانی شدهاند و ما هر زمان زنان افغانستان را سرزنش کردهایم.»
لمیا شیرزی یکی دیگر از فعالان حقوق بانوان گفت: «کار و تحصیل حق هر انسان است. طالبان باید برای زنان و دختران افغانستان مانند سایر کشورهای اسلامی، حق کار و تحصیل بدهد. محدودیتهای که طالبان بر زنان و دختران وضع کردهاند، حتا در قانون سلام جا ندارد.»
این در حالیست از وضعیت بانوان در کشور در دو سال حاکمیت دوباره امارت اسلامی، بارها نگرانی شده است؛ اما امارت اسلامی در واکنش به این نگرانیها گفته که حقوق همه شهروندان به ویژه زنان در چارچوب شریعت اسلامی برای شان داده شده است.