منابع رسانهای در افغانستان گفتند که پس از ورود طالبان به کابل، صدها رسانه تعطیل و دسترسی به اطلاعات هم محدود شده است.
نگرانی امنیتی از دلایل اصلی تعطیلی این رسانهها خوانده شده است.
پس از برقراری حاکمیت طالبان، برخی روزنامهنگاران دسترسی به اطلاعات را در حال محدود شدن میدانند.
آنها میگویند، روزنامهنگاران در حال حاضر با مشکلات متعددی در زمینۀ دسترسی به اطلاعات روبرو هستند.
ذبیحالله جهانمل، خبرنگار یک تلویزیون خصوصی در کابل گفت: “با ظهور طالبان، برخی از رسانهها نمیتوانند برای کسب اطلاعات به ساحه بروند. در بسیاری از موارد، ما دیدهایم که روزنامه نگاران حتی با ضرب و شتم و گرفتن وسایلشان اجازه برایشان داده نمیشود.”
به گفته جهانمل، نظام رژیم آینده باید هرچه سریعتر به مشکلات پیش روی رسانهها و روزنامهنگاران رسیدگی کند.
عمر سحر، خبرنگار دیگر از رسانههای خصوصی در کابل، میگوید که اگر وضعیت زیر کنترل قرار نگیرد، دستاوردهای ۲۰ سال گذشته در زمینه آزادی رسانهها در افغانستان به زودی از دست خواهد رفت.
سحر گفت: “با آمدن طالبان، بسیاری از رسانهها تعطیل شده و بسیاری از روزنامهنگاران و کارکنان بیکار شدهاند و رسانهها که خود را با اقتصاد بازار عادت داده بودند حالا به مشکلات سخت روبرو هستند.”
سازمانهای مدافع روزنامهنگاران در افغانستان از اظهار نظر در این باره خودداری کردند.
در عین حال، طالبان به نگرانیهای روزنامهنگاران افغان پاسخ داده و گفتهاند که این گروه متعهد به ارایه اطلاعات و همچنین فعال نگهداشتن رسانهها هستند.
بلال کریمی٬ عضو مطبوعاتی طالبان به رادیو آزادی گفت که هیچ مانعی بر سر راه رسانهها و روزنامهنگاران وجود ندارد.
کریمی افزود: “این نگرانیهای روزنامهنگاران بیاساس است. هیچ مانعی بر سر راه رسانهها وجود ندارد. همه رسانهها میتوانند با رعایت اصول اسلامی و مسایل زبانی و قومی به فعالیت خود ادامه دهند.”
سخنگوی طالبان گفت که رسانههای که غیر فعال شدهاند از سوی آنها تعطیل نشدهاند، بلکه این رسانهها با مشکلات فراوان اقتصادی روبهرو بودهاند.
آزادی رادیو
۲۰۲۱/۷/۹