حمله بر مکتب دختران، نگرانی از آینده زنان و دختران را بیشتر کرد”

روزنامه نیویارک تایمز با نشر یک گزارش تحلیلی نوشته است که حمله بر دختران مکتب سید الشهدا در غرب کابل در حالی انجام میگیرد که گروه های مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی می کردند که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، زنان و دستاوردهای آموزشی و اجتماعی آنها شدیداً آسیب پذیر خواهد شد.

توقع میرفت که توافق آمریكا با طالبان راه را برای آتش بس پایدار برای غیرنظامیانی كه به تعداد وحشتناكی كشته می شوند، باز كند. اما کشتار روز شنبه نشان داد که با بیرون شدن نیروهای آمریکایی هرج و مرج بیشتر از آرامی و ترس بیشتر از امید است.

در هفته های اخیر، اظهارات عمومی طالبان بیشتر پیروزمندانه بوده است، و بسیاری این ترس را دارند که شورشیان سعی کنند قدرت را از طریق یک پیروزی نظامی پس از خروج نیروهای خارجی به دست بگیرند. حتی اگر قرار باشد توافق صلح بین دولت افغانستان و طالبان حاصل شود، باز هم نتیجه این خواهد بود که نماد های سختگیرانه طالبان، از جمله بازداشتن دختران از مدرسه، دوباره می تواند به جریان اصلی تبدیل شود.

در شبکه های اجتماعی، طالبان مسئولیت این حمله را که در منطقه عمدتاً هزاره نشین رخ داد، انکار کردند. هزاره ها اکثراً یک گروه شیعه در کشوری هستند که هدف مکرر وفاداران دولت اسلامی ( داعش) بوده اند. هزاره ها نیز به طور فزاینده ای از خشونت علیه خود و عدم توانایی دولت در محافظت از آنها عصبانی اند.

حمله روز شنبه، علیرغم وحشیانه بودن، چیزی دیگری را نیز نشان داد و آن اینکه در کابل ، پایتختی که خشونت وحشتناک آن را می لرزاند – جلیقه های انتحاری، حملات موشکی، موتر های بمگذاری شده سالهاست که در آن رایج شده است.

اما حمله به این مکتب با ترک نیروهای آمریکایی و بین المللی و آغاز فصل بعدی جنگ در افغانستان در نقطه عطفی صورت گرفت.

شهرزاد اکبر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، در شبکه های اجتماعی گفته است: “من تعداد حملاتی را که به کودکان آسیب می رساند از دست داده ام.” “من تعداد حملات به آموزش و پرورش را به یاد ندارم. من شمار افراد غیرنظامی کشته شده را حتی در این ماه از یاد برده ام. این جنگ این جنون، این صدمه، این درد باید متوقف شود. “

گفتگوهای صلح در قطر اطمینان چندانی از پایان زودهنگام جنگ نداد و طالبان هیچ نشانه ای از تمایل دوستانه به خاطر سهیم شدن در دولت فعلی را نشان ندادند. داعش هنوز بی سر و صدا، عمدتا در شرق کشور، مستقر است و منتظر فرصتی است تا دوباره خود را مطرح کند.

در میان این همه، نسلی از افغانها گرفتار شده اند که پس از ۲۰ سال از حمله آمریکا در سال ۲۰۰۱ بزرگ شده اند. جامعه جهانی پس از سقوط طالبان به طور گسترده تری از حقوق زنان و حقوق بشر در این کشور حمایت کرد اما اکنون آینده هر دو مشخص نیست.

هنگامی که گروه شورشی طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ افغانستان را اداره می کرد، زنان و دختران را از بیشتر مشاغل و رفتن به مکتب منع می کرد.
نیویورک تایمز
۲۰۲۱/۹/۵

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x