حکومت خادم رعیت است!

در تعالیم دین مبارک و مقدس اسلام بر حقوق بندگان تأکید فراوانی شده است، مخصوصاً در رابطه با حاکم و رعیت – یعنی زمانی که شخصی بر مردم یا ملت بزرگ به عنوان حاکم، والی، امیر، خلیفه یا حداقل بر یک نفر به عنوان آمر منصوب شود، مسئولیت و تکلیف آن شخص بسیار زیاد است.

علاوه بر این، ما به عنوان یک ملت مسلمان متدین، که ایمان و اعتقاد راسخ به تعالیم اسلام داریم، لازم است رهبران ما هرگز این مسئولیت را فراموش نکنند.

به عبارت دیگر، لازم است تا هر مقام حکومتی خود را خدمتگزار رعایا بداند و به یاد داشته باشد که هر چه مقامش بالاتر باشد و بر بسیاری از مردم حکومت کند، مسئولیت او بیشتر و سنگین تر می شود.

زمانی که حاکمی موظف به خدمت به رعیت باشد، هرگز روزی را فراموش نکند که در میدان عدل الله، دست همان رعیت است و گریبان او.

حاکمان باید با رعایای خود صادق باشند، با آنان با صداقت کامل رفتار کنند، آنان را به سوی خیر و منفعت تشویق کنند و از امکانات و ابزار حکومتی تنها برای سهولت خود استفاده نکنند، از خیانت در بیت المال خودداری کند، در اخذ مالیات و زکات به مردم دلسوزی کند و بویژه روند اسنادی را که بر اساس قوانین دولتی به مردم تحمیل شده است تسهیل کند.

مانند گرفتن تذکره، پاسپورت، گرفتن جواز برای فعالیت های مختلف، تهیه اسناد تعلیمی، اجرای مقررات حمل و نقل، خدمات عدالتی و ….

و اگر انسان در پرتو ایمان و تقوا با خود تعمق و محاسبه کند، باور می کند که شاید فردای قیامت، تمام این حکومت جواب ناراحتی کسی را داده نمیتواند که در زمان گرفتن یک سند عادی مانند تذکره ناراحت شده، یا در پوسته های امنیتی با چوب یا کلمه ای به ناحق ضربه خورده باشد.

خلاصه اینکه حکومت داری مسئولیت بسیار بزرگ و بسیار سنگین است، که در روز قیامت باعث شرمندگی و پشیمانی زیادی است.

بر این اساس لازم است هر مسئولی خود را خادم مردم و جایگاه خود را امتحان بسیار خطرناک بداند و هرگز فراموش نکند ساعتی را که در برابر خالق و اربابش  ذره ذره حساب پس خواهد داد.

روزنامه شریعت

 

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
۰
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x